Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

PROVOCAZIONE E SINISTRA!



Ο Περικλής Κοροβέσης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απο τον Σεπτέμβρη του 2007. Οι αγώνες και η προσφορά του που αξιολογήθηκαν από την αριστερά και τον ενέταξαν στους κόλπους της, εξανεμίστηκαν με το -πολιτικά- μέγα ατόπημα της δήλωσής του περί εμπλοκής ΚΑΙ της αριστεράς στο σκάνδαλο Siemens. Με τον τρόπο αυτόν, όχι μόνον απέκοψε τον εαυτό του απο τον χώρο στον οποίο μετέχει, αλλά επι της ουσίας έδρασε ως προβοκάτορας (ως "συμμετέχων πληροφοριοδότης", σύμφωνα με έγγραφο της Europol με την επωνυμία "Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για τον χειρισμό των Πληροφοριοδοτών")! Τα όσα είπε για το ΚΚΕ και το τότε ΕΑΡ του Λεωνίδα Κύρκου, λειτούργησαν επι της ουσίας ως "νεροκαβουλητές" εκείνων που επιθυμούν να εξομοιώσουν και την αριστερά με τους διαπλεκόμενους στό σκάνδαλο της Siemens. Κάτι που δεν διανοήθηκαν να κάνουν ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, το έπραξε ο κ. Κοροβέσης!
Ο Π. Κοροβέσης επέλεξε τον τρόπο αυτόν στο πλαίσιο μιας στρεβλής "αυτοκριτικής" βασιζόμενης σε υπαινιγμούς, φήμες και εκτιμήσεις (άλλων). Καταστάσεις δηλαδή που δεν συνάδουν με την αξιοπιστία και την πρακτική ενός πολιτικού. Τελικά, αντί να εστιάσει στην διαπλοκή του δικομματισμού, προσπάθησε να σύρει και την αριστερά (αυτός ένας άνθρωπος της αριστεράς) στο λάκο με τα σκατά! Είτε, λοιπόν, για την στρεβλή ιδέα της "αυτοκριτικής", είτε για τους ανοιχτούς λογαριασμούς και τις ιδεολογικές διαφορές με το ΚΚΕ και τον Λεωνίδα Κύρκο, ξεστόμισε αυτό που ούτε οι φορείς του δικομματισμού δεν τόλμησαν ποτέ να πουν.
Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για έναν νεόκοπο αριστερό, δείχνει και κάτι ακόμα. Οτι το ατόπημά του δεν ήταν "στιγμιαίο", αλλά ad hoc. Δηλαδή, εν γνώσει του γνώριζε ότι λειτουργούσε ως προβοκάτορας. Οι όποιες αιχμές για Τσίπρα και για Αλαβάνο (στον οποίον καταλογίζει το "λάθος Τσίπρα"), δείχνουν τα κίνητρά του. Που εκ των υστέρων, είτε τα πάρει πίσω είτε τα "ερμηνεύσει" με τον δικό του τρόπο, τα λεγόμενά του θα παραμείνουν στην προσωπική του ατζέντα.
Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα. Ο κ. Κοροβέσης, υποστηρίζοντας οτι η ηγεσία της αριστεράς του 1990, επι κυβέρνησης Ζολώτα δηλαδή, όφειλε να δώσει έγκαιρα απαντήσεις υπερασπίζοντας τον εαυτό της απο τους υπαινιγμούς που διατυπώθηκαν περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του δημοσίου με τη Siemens ("Ελευθεροτυπία" 13-7-2009 Γ. Βότσης και άρθρο του Κ. Μπέη), με κάνει απλώς να αναρωτιέμαι γιατί έβαλε υποψηφιότητα και εξελέγη βουλευτής στο κόμμα του. Αραγε, περίμενε να εκλεγεί βουλευτής για να παρέμβη με αυτόν τον τρόπο υπέρ της... αριστεράς, βαφτίζοντας την προβοκάτσια του "εκκληση" ώστε να μην "αιωρούνται ερωτήματα;"
Η θερμοκέφαλη δήλωση δείχνει, τέλος, δύο πράγματα: τον απόηχο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο κόμμα του και την εμπάθειά του προς το ΚΚΕ.
Κι αυτά είναι που τον οδήγησαν τελικά στις χρήσιμες για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δηλώσεις του. Και μπορεί μεν η υπόθεση Κοροβέση να σηκώνει διαγραφή (που δεν θα γίνει), αλλά θα μπορούσε ο ίδιος να δηλώσει την αντίθεσή του στην αριστερά στην οποία μετέχει, απλώς με την αποχώρησή του απο αυτήν.

7 σχόλια:

  1. Το μονο που εχει να κανει ειναι να παρει το καπελάκι του και ν'αποχωρήσει.
    Και οι υπόλοιποι στην ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ [ ΣΥΝ ],καλα θα κάνουν ν'ανοιξουν τ'αυτιά τους και να ''ξαναδιαβασουν'' τα οσα εχει πει κατα καιρους ο Λεωνίδας για το ''ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη μου επίσκεψη-ανάγνωση στο ιστολόγιό Σας και με κέρδισε με την ΑΝΑΡΤΗΣΗ του περί κ.Κοροβέση τον οποίο είχα την ΑΤΥΧΙΑ να γνωρίσω όταν ήρθε στη πόλη μας,για να παρουσιάσει το "τελευταίο"του βιβλίο........Τόχω γράψει και σε άλλο ιστολόγιο το συγκεκριμένο,πραγματικό περιστατικό,βάσει του οποίου παρουσία μου καταβρόχθισε πολλά πενηνταράκια ΟΥΖΟ προ της διαλέξεως και τον φοβήθηκα πραγματικά μην αρχίσει και λέει πράματα και θάματα!Και τελικά ΔΕΝ έπεσα καθόλου ΕΞΩ στις προβλέψεις(φόβους)μου γιατί όταν ανέβηκε στο βήμα το λιγότερο που έκανε ήταν να μπλέξει τα σώβρακα με τις γραβάτες!
    Λυπήθηκα σφόδρα,ΚΡΙΜΑ για έναν άνθρωπο της Αριστεράς.Ελπίζω ο λόγος της δήλωσής του στο Ραδιόφωνο να μην είναι το αλκοόλ ΑΝ και θα το προτιμούσα,δυστυχώς γιατί μεταξύ δύο κακών το λιγότερο κακό"είναι Καλό?Κλίνω περισσότερο στη" προβοκάτσια" "χωρίς να θέλω να τον αδικήσω"Με μεγάλη απρόσμενη απογοήτευση μέμφομαι την αριστερά με όλο το Σεβασμό στα Θύματά της!
    Συγνώμη ΑΝ Σας κούρασα,άλλά η συνείδησή μου ταπεινώνεται για πολλοστή φορά,δυστυχώς και μη χειρότερα, που δεν έχει!Πάντα κάτι γίνεται και χανόμαστε στο ίσωμα!!!
    Με την ευκαιρία γίνομαι ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Σας,και αν δεν έχετε αντίρρηση κάντε κι'εσείς το ίδιο!Χαίρεται και Χάρηκα ιδιαίτερα.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Σας εύχομαι και τα καλύτερα!!!
    Με Εκτίμηση ΑΠΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ααχ, αυτή η αριστερά...,
    δεκαετίες τώρα μας παδεύει με τα εγωκεντρικά και ντρεσσαρισμένα στελέχη της..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Taspa μου είναι βέβαιο ότι δεν θα αποχωρήσει. Αλλωστε ΄παίζδει το τελευταίο του χαρτί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απόμαχε, σε χαιρετώ κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το ιστολόγιο. Τα προβλήματα της αριστεράς είναι πολλαπλά και μάλλον αξεπέραστα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία εσωτερικής -μάλλον- κατανάλωσης. Εκείνο που έχει σημασία, είναι να δίνονται με τέτοια ευκολία χαρακτηρισμοί και να εμπλέκονται άνθρωποι που έχουν αγωνιστεί τίμια για την υπόθεσή τους. Και, πίστεψέ με, τα προσωπικά του δεν με αφορούν καθόλου.
    Σε χαιρετώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Β. Bimbo: είπαμε η αριστερά έχει μεγάλα κουσούρια, αλλά καλές προθέσεις. Κάποτε θα μεγαλώσει... Μάλλον όταν δεν θα ζούμε εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @taspa:Απόλυτα σύμφωνο με βρίσκει το σχόλιό Σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή