Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ


Δύσκολη η νύχτα του Σαββάτου, που θα περάσουν οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών της ΒΑ Αττικής, που βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται και τον πύρινο εφιάλτη να απειλεί πολλές περιοχές. Από το πρωί του Σαββάτου ο συντονισμός της πυρόσβεσης, φάνηκε να είναι ανύπαρκτος. Η ολιγωρία της πολιτείας εμφανέστατη, αφού κανείς δεν φρόντισε να ρίξει το βάρος της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην καρδιά του προβλήματος, που ήταν το Γραμματικό (όπου πλέον έχουν μείνει ελάχιστα κομμάτια τους για να καούν). Από εκεί και πέρα, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Στον Μαραθώνα κάηκαν σπίτια και θερμοκήπια. Ρεύμα δεν υπάρχει. Σταμάτα και Διόνυσος αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
Κάποια από τα σπίτια έπρεπε να καούν πρώτα, για να "ανακαλύψουν" οι αρχές ότι έχουν χτιστεί στην καρδιά του δάσους - άγνωστο με τι άδεια.
Πολλοί μιλούν για εμπρησμούς. Γεγονός είναι ότι οι οικοπεδοφάγοι τρίβουν τα χέρια τους. Και η ΕΥΠ έχει στείλει τα παληκάρια της να ανακαλύψουν "τρομοκράτες". Αλλά οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες, είναι εκείνοι που με την πολιτική τους έχουν αφήσει κάποιους να δρουν ανεξέλεγκτα. Κι εκείνοι που αν και γνωρίζουν τους κινδύνους εδώ και πολλά καλοκαίρια, δεν φρόντισαν να φτάξουν ούτε μία αντιπυρική ζώνη στα σημεία που είναι γνωστό ότι κινδυνεύουν περισσότερο. Η όλη κατάσταση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των ξένων ειδησεογραφικών, καταγράφοντας τις εικόνες, την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων.
Το μόνο που απομένει πλέον, είναι το ξημέρωμα της Κυριακής να συντονιστούν τα... ασυντόνιστα.

1 σχόλιο: