Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ!

Αντιγράφω από ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ της 3ης Αυγούστου 2009: "Εν μέσω θερινών διακοπών σημειώνονται απολύσεις συναδέλφων από εργοδότες οι οποίοι παραβιάζουν κατάφωρα την εργατική νομοθεσία. Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν απολύσεις, από διάφορα ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας το ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας, η οποία, πλέον, δεν σέβεται τίποτε και στέλνει στην ανεργία πλήθος εργαζομένων με διάφορα, κατά καιρούς, προσχήματα… Ενδεικτικές είναι οι απολύσεις δύο συναδέλφων, που βρίσκονταν σε κανονική άδεια! Άλλος συνάδελφος απολύθηκε, γιατί ζήτησε το αυτονόητο- δηλαδή, να πληρωθεί για την εργασία Κυριακής και Σαββάτου! Χαρακτηριστικότερη, όμως, είναι η απόλυση συναδέλφου, η οποία, λόγω σοβαροτάτου τροχαίου ατυχήματος, κατέστη ανάπηρη με συνέπεια να εργάζεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι!
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αυτές και δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα επιτρέψει οι δημοσιογράφοι να γίνουν εξιλαστήρια θύματα και αναλώσιμο είδος στην επιδίωξη του κέρδους. Προειδοποιεί δε, ότι θα περιφρουρήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει το δικαίωμα στην εργασία και την προστασία των συμφερόντων των συναδέλφων μας".
Αντιγράφω επίσης απο το άρθρο 6 παρ. 2β του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ της ΕΣΗΕΑ, στις προϋποθέσεις για εγγραφή μελών: "Βεβαίωση του γιατρού πού ορίζει για το σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο τού ΕΔΟΕΑΠ, ότι ο υποψήφιος δεν πάσχει από ανίατο νόσημα, που μπορεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εξελιχθεί σε αναπηρία και ανικανότητα για εργασία"!
Παρακαλούνται όσοι βρουν διαφορές στην πρακτική του πράγματος, να μας τις γνωστοποιήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου