Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ανίκανους τους εφοριακούς. Μια και δεν μπορούν να αναλάβουν την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.
Βέβαια, δεν το λένε ευθέως, αλλά η ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να προσλάβει αλλοδαπή ιδιωτική εταιρεία γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών.
Εδωσε, λοιπόν, εντολή στους προϊστάμενους των ΔΟΥ να "συνδράμουν" στελέχη ιδιωτικής εταιρείας, της Price Waterhouse Coopers (σύμφωνα με τη "Ναυτεμπορική") ώστε να προτείνει λύσεις στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Η είσπραξη, βέβαια, θα γίνει από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών. Πάλι καλά!
Αν κατάλαβα, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες του δημοσίου χρωστάνε περί τα 35 δις ευρώ, αλλά δεν γνωρίζει τον ΤΡΟΠΟ που θα τα εισπράξει! Ετσι, πληρώνει αλλοδαπή εταιρεία, για να υποδείξει αυτή τον τρόπο...
Λέγεται ότι τις επόμενες ημέρες, οι ΔΟΥ θα αρχίσουν να "ενοχλούν" τους "μικρούς" οφειλέτες (εκείνους δηλαδή που χρωστάνε από 2.000-20.000 ευρώ) και... αργότερα τους υπόλοιπους(δηλαδή τους συνήθεις μεγαλο-οφειλέτες).
Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί οι τελευταίοι δεν θα πληρώσουν πάλι τίποτα, μέσω ρυθμίσεων, ενω στους "μικρούς" που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν, θ΄ αρχίσουν να τους βγάζουν στο σφυρί όχι μόνο τα ακίνητα, αλλά τους μισθούς τους, τη σύνταξη, τα ενοίκια και ό,τι άλλο βρουν...
Το ερώτημά μου είναι: αν δεν αποτελεί σκάνδαλο η έλευση μιας αλλοδαπής εταιρείας στην Ελλάδα, προκειμένου να υποδείξει ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ οφειλών, κι αν αυτούς τους τρόπους δεν είναι σε θέση να τους γνωρίζουν τα αρμόδια ελληνικά όργανα, τότε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει η λέξη σκάνδαλο;
 

2 σχόλια:

  1. Kalimeara,
    otan i gineka mou itan engios, eprepe na bame kathe mina sto giatro. Para ola pou eiche mono orario to bradi, kai kamia fora kathomastan ekei mexri this 2! to proi, eprepe na plirosame panda 80 euro, enoite xoris apodixsi.
    Meta stin gena, se ena demosio nosokomio, routouse gia dio xilades...se fakelo kai xoris apodixi...ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ pou den ixera oti eipachoun, afou exoume asfalia nomisa tha dinome tin karta kai teleiosame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι θα έπρεπε να ήταν τα πράγματα robert, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Η ιστορία με τους γιατρούς είναι κι αυτή μια πονεμένη ιστορία, που όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι...
    Σε χαιρετώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή