Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...






(Γεράσιμου Σκλάβου, Η Κλαίουσα, 1959, τερακότα, 84Χ55Χ38 εκ., Συλλογή Ν. Σκλάβου, Παρίσι)


Οι 5.677 πολίτες που σε ψήφισαν στην Α΄ Αθήνας, σε έφεραν στα βουλευτικά έδρανα. Το σπίτι σου, γεμάτο βιβλία, τασάκια με αποτσίγαρα και μπουκάλια ουίσκι. Κάπου εκεί στα Πατήσια. Ναι, έφαγες κι εσύ ξύλο στη Μπουμπουλίνας. Πολύ ξύλο. Οπως και χιλιάδες άλλοι που δεν έκαναν βιβλίο την "περιπέτειά" τους, ωστόσο έδωσαν καταθέσεις για την χούντα.
Περικλή Κοροβέση, είσαι αριστερός απο γεννησιμιού σου, κομμάτι της αριστεράς... Σήμερα, ως βουλευτής αυτής της αριστεράς, την... εγκαλείς να απαντήσει αν χρηματίστηκε την περίοδο 1989-1990 από την Siemens!
Οι φίλοι σου στο περιοδικό "Γαλέρα" σημειώνουν στο βιογραφικό σου πως "όταν είσαι μεθυσμένος, ενοχλείς τους θαμώνες του μαγαζιού, απαγγέλοντας δικά σου ποιήματα, αλλά το ανέχονται γιατί έχεις γράψει το πρώτο αντιχουντικό βιβλίο, τους "Ανθρωποφύλακες" που κυκλοφόρησε παράνομα στην Ελλάδα και νόμιμα στο εξωτερικό το 1969" ( http://galera.gr/magazine/modules/tinycontent/rewrite/tc_33.html ).
Σε ένα άλλο βιβλίο σου, την "Επιχείρηση Ιουδήθ", έκανες λόγο για την περιπέτειά σου στις αρχές του 1990, όπου κατηγορήθηκες ως εγκέφαλος της "17 Νοέμβρη". Κατέθεσες μηνύσεις, έδωσες συνέντευξη τύπου για να πείσεις πως δεν είσαι τρομοκράτης. Βέβαια αυτό το έπαθαν κι άλλοι. Δημοσιογράφοι, συγκεκριμένα, που κατηγορήθηκαν απο μεθυσμένους δημοσιογράφους (ο ένας δεν υπάρχει πια, ο άλλος είναι συνταξιούχος), που δέχθηκαν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα την επίσκεψη των μπάτσων και του εισαγγελέα. Εκείνοι, όμως, μετά τη δικαίωσή τους, που ωστόσο τους στοίχισε πολύ ακριβά, παρέμειναν αφανείς. Δεν κατέληξαν στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για να κατηγορήσουν ενταγμένοι στις δυνάμεις της, την ίδια την αριστερά! Ουδείς πλην εσού του ιδίου γνωρίζει γιατί εντάχθηκες σε ένα κόμμα με το οποίο προφανώς απο την αρχή διαφωνούσες! Ουδείς πλην εσού γνωρίζει γιατί θα έπρεπε να κάνεις τον Καρατζαφέρη, τους συν αυτώ και τον ΛΑΟΣ να τρίβουν τα χέρια τους με τις "αποκαλύψεις" σου...
Το πολιτικό σου ατόπημα αρνείσαι να το κατονομάσεις και να το πάρεις πίσω. Αρνείσαι ακόμα και να παραιτηθείς. Αρνείσαι να δεις την αλήθεια: ότι ο ενιαίος ΣΥΝ (του 1989-1990), σφράγισε την μετέπειτα πολιτική ζωή αυτού του τόπου διαιωνίζοντας τον δικομματισμό με την συμμετοχή του στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα. Αντ΄ αυτού, όμως, ισχυρίστηκες ότι ο ΣΥΝ χρηματίστηκε!
Η αλήθεια είναι ότι η αριστερά, έδωσε τότε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τη συναίνεση για να αναδείξει εκείνους που σήμερα έχουν την πολιτική ευθύνη της απευθείας ανάθεσης στην κοινοπραξία του Σ. Κόκκαλη και των Γερμανών συνεργατών του, των 470.000 ψηφιακών παροχών. Η αλήθεια είναι, ότι ο ενιαίος τότε ΣΥΝ αποτέλεσε το ΔΕΚΑΝΙΚΙ μέσω του οποίου διαιωνίστηκε για άλλα 20 χρόνια ο δικομματισμός, η ρεμούλα, οι μίζες από τις παντός είδους προμήθειες και φτάσαμε, εν τέλει, στην σημερινή πολιτική κατάπτωση... Ο τότε ΣΥΝ είχε την πολιτική ευθύνη για την παράδοση της τηλεόραση και των ραδιοφώνων στους εκδότες, που σήμερα λειτουργούν χωρίς άδεια, παράνομα, και χειραγωγούν την κοινή γνώμη... Αυτοί οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, που χρίσθηκαν τιμητές (!) της πολιτικής ζωής του τόπου.
Αλλά, για όλα αυτά, Περικλή Κοροβέση δεν είπες κουβέντα. Οπως ποτέ δεν είπε κουβέντα ούτε ο ΣΥΝ, ούτε το ΚΚΕ. Το μόνο που βρήκες να πεις ήταν ότι η αριστερά χρηματίστηκε...
Να σου θυμίσω ακόμα, ότι τα όσα είπε ο Λεωνίδας Κύρκος (στα ΝΕΑ) για την "ώρα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ", έχουν ήδη συντελεστεί από την δεκαετία του ΄80. Οταν το ΠΑΣΟΚ διέψευσε τις ελπίδες των αριστερών πολιτών, με το πλικάτσικο που έκανε στο δημόσιο χρήμα, με την διάλυση του κράτους από τους διορισμούς ημετέρων, με την οικοδόμηση ενός κράτους δημοσίων υπαλλήλων και μιας αεριτζήδικης μεσαίας τάξης - που βολευόταν να αποκαλεί τον εαυτό της "δημοκρατικές δυνάμεις".
Να σου θυμίσω ακόμα, ότι πριν απο έναν περίπου χρόνο, η αριστερά πανηγύριζε για την άνοδο της δύναμής της, αλλά η δύναμη αυτή καταβαραθρώθηκε απο την λάθος διαχείριση των στελεχών του ΣΥΝ στην οποία συμμετείχες.
Η αριστερά στην οποία μετέχεις, Περικλή Κοροβέση, είναι φοβισμένη. Φαίνεται ότι φοβάται την έλλειψη νοοτροπίας νικητή, την ανατροπή του κοινωνικού μοντέλου, την ανατροπή καταστάσεων μέσα στο ίδιο της το κόμμα!
Πού βρίσκονται τα αριστερά στελέχη που μοιάζουν να έχουν στερέψει, να έχουν αποκοπεί απο την κοινωνία, που είναι η βάση της; Πού βρίσκεται η αριστερά όταν ο κόσμος παλεύει μόνος του καθημερινά στις δικές του προσωπικές μάχες, προσπαθώντας να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα;
Περικλή Κοροβέση, είναι καιρός να κάνεις και την δική σου αυτοκριτική. Μαζί με όλους εκείνους που ευθύνονται για το χάλι της αριστεράς. Βγείτε στο Σύνταγμα. Αυτομαστιγωθείτε. Γιατί πρέπει επιτέλους να καταλάβετε, ότι μάλλον οι ανένταχτοι είναι εκείνοι που σας ψηφίζουν κάθε τόσο, εκείνοι που δεν ασχολούνται καθόλου με τη μάχη της καρέκλας και τις ίντριγκες με τις οποίες η δική σου αριστερά ασχολείται εδώ και χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου