Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ;



Η αποκάλυψη του μεγαλύτερου αριθμού εν ψυχρώ δολοφονηθέντων ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, έγινε από έναν τουρκοκύπριο που δεν θέλει να αποκαλυφθεί το όνομά του, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "΄Αφρικα".
Οπως αναφέρει, ήταν ένας από τους τουρκοκύπριους συνοδούς των 320 αιχμαλώτων στρατιωτών στα τέλη Αυγούστου του 1974 (δηλαδή μετά την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής), που τους μετέφεραν με οκτώ λεωφορεία στο σημείο όπου είχε γίνει η απόβαση, στα δυτικά της Κερύνειας, για να τους οδηγήσουν στη συνέχεια με πλοία στις τουρκικές φυλακές.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του, όταν έφτασαν εκεί, είχε ήδη καταπλεύσει ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις αποβιβάστηκαν και πληροφορήθηκαν ότι στα λεωφορεία βρίσκονταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν όλους! Τόση ήταν η αγριότητά τους, που και οι ίδιοι οι συνοδοί φοβήθηκαν ότι θα έσφαζαν και εκείνους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πιθανώς οι σωροί των 320 ελληνοκυπρίων ετάφησαν σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο "Μάρε Μόντε", το οποίο είχε αρχίσει να λειτουργεί λίγους μόνο μήνες πριν από την εισβολή.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν και που μάλλον θα παραμείνουν αναπάντητα, είναι τι θα κάνει -επί της ουσίας- η ελληνική κυβέρνηση για το έγκλημα αυτό και με ποιόν τρόπο θα το καταδικάσει η διεθνής κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου