Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Μόνο θλίψη προκαλούν οι εικόνες που εκτυλίσσονται σε ολόκληρη τη βορειοανατολική Αττική. Ο άνεμος που είναι ιδιαίτερα ισχυρός, 5 - 7 μποφόρ, αναζωπυρώνει τις εστίες, ενω η φωτιά προχωρά και σε άλλες περιοχές.
Μετά τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις, που μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν, όταν τα πάντα καίγονταν, ο Καραμανλής αποφάσισε να κάνει και μια... επιθεώρηση από αέρος, μπαίνοντας σε ελικόπτερο και κάνοντας βόλτες πάνω από την Αττική για να παρακολουθήσει την εξέλιξη και την πορεία της φωτιάς. Ωστόσο η επιθεώρηση, δεν έσωσε την κατάσταση...
Ο νομός Αττικής έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι φωτιές έχουν επεκταθεί λόγω των ανέμων. Από τις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής, η φωτιά ξεκίνησε στη θέση Μαύρο Βουνό μεταξύ Σέσι και Γραμματικού, 500 περίπου μέτρα μακριά απο τον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Η φωτιά έκαιγε όλο το βράδυ σε Γραμματικό και Βαρνάβα, κατακαίγοντας το πανέμορφο δάσος μεταξύ των δύο κοινοτήτων, προχωρώντας στη συνέχεια προς Μαραθώνα. Σπίτια και αποθήκες έγιναν στάχτη, ενώ άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και στήθηκαν επιχειρήσεις για να απεγκλωβιστούν.
Πυκνοί καπνοί κάλυψαν ολόκληρη την Αττική φθάνοντας μέχρι τον Σαρωνικό.
Το Σάββατο οι άνεμοι που είχαν ένταση μέχρι 6 μποφόρ πολλαπλασίασαν τα μέτωπα της φωτιάς, που κατευθύνθηκαν στο Βαρνάβα, κατεβαίνοντας παράλληλα προς το Καλέντζι και τη λίμνη Μαραθώνα. Πολλές ήταν οι καταγγελίες για καθυστέρηση στην επέμβαση των πυροσβεστών και για έλλειψη συντονισμού.
Η Κυριακή ξημέρωσε με τις φωτιές να έχουν επεκταθεί μέχρι την Παλλήνη καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα, χωρίς την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης, απειλώντας Κηφισιά και Εκάλη.
Τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η φωτιά πλέον, θα σταματήσει μόνον όταν θα έχει κατακάψει τα πάντα.

6 σχόλια:

  1. Anarwtiemai...aisthanontai ntroph oi politikoi arxhgoi? Tha mou peis poios thn exase gia na thn vroun aytoi? Exw meinei afwnh...!Kala...toso kairo ti ekanan? Prospathousan na kalypsoun ta nwta tous gia na mhn tous ephreasoun ta skandala? Phre fwtia to Kordelio re. Ksypnate!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Athina μου, είναι βέβαιο ότι καμία ντροπή δεν αισθάνεται κανείς τους. Δυστυχώς, όλη αυτή η ιστορία, μόλις τελειώσει, θα ξεχαστέι, όπως τόσες καί τόσες φορές...
    Σε χαιρετώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kalimera,
    meta apo pende xronia, pou eimai edo, den to exo sinethisi akoma. Kai oi goneis stin germania, rotane pos einai dinaton.
    Emeis exoume tin gefsi sto stoma kai sto mali, kratane to pedai mesa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμείς αρνούμαστε να το συνηθίσουμε Robert, παρ΄ όλο που είμαστε πολλά περισσότερα χρόνια εδώ. Κάποτε θα γίνουμε κι εμείς σωστοί άνθρωποι...
    Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλή βδομάδα,πολίτη Αθηναίε!
    Χθές βράδυ επέστρεψα από διακοπές και ήδη είμαι πτώμα, η φρίκη με παραλύει!
    Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτά που συμβαίνουν..!
    Κουράγιο...μπορεί η αυριανή φωτιά να μας κάψει όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή