Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΠΟΣΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;

Οι κάτοικοι της κεντρικής Εύβοιας πίνουν νερό που περιέχει εξασθενές χρώμιο. Οι ίδιοι έχουν καταγγείλει το γεγονός εδώ και τρεις μήνες – από τις 5 Μαϊου. Στα δε μέσα Ιουλίου είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση στη Βουλή, αλλά απάντηση δεν έδωσε κανένας. Τώρα το διαπίστωσε και το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ που επισκέφθηκε τον δήμο Μεσσαπίων και διενήργησε ελέγχους. Οι διαπιστώσεις όμως είχαν γίνει και από το ΙΓΜΕ την περασμένη εβδομάδα, με αντίστοιχα αποτελέσματα. Το εξασθενές χρώμιο είναι ουσία άκρως τοξική και επικίνδυνη για τον άνθρωπο, αλλά ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσαπίων διαβεβαιώνει ότι «οι κάτοικοι των Μεσσαπίων δεν έχουν πιει ούτε μια σταγόνα ακατάλληλου νερού…». Γιατί, όπως ισχρίζεται ο ίδιος: «…Μέχρι το νερό να φτάσει στη βρύση η περιεκτικότητά του σε εξασθενές χρώμιο υποδιπλασιάζεται, επομένως στο πόσιμο νερό ήταν κάτω από το όριο το χρώμιο». Αλήθεια, ε; Βάλτε τον ρε παιδιά να πιει από το νερό αυτό. Κι όταν βγάλει... ουρά, στείλτε τον σε τσίρκο.

Πάντως, πολύ μεγαλύτερη σημασία από την παπάρα του καθενός, έχει να πιάσουν εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την δηλητηρίαση του υδροφόρου ορίζοντα. Δηλαδή τους υπεύθυνους των χυτηρίων που ρίχνουν τα απόβλητά τους όπου γουστάρουν και δηλητηριάζουν τους κατοίκους. Είναι πολύ εύκολο να τους εντοπίσετε, κύριε εισαγγελέα. Και να τους αλλάξετε τα φώτα… Γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων.

3 σχόλια:

  1. Ο Υποβολεας - Ο Αντιδήμαρχος ,και ολα εχουσει καλώς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Taspa μου, αλίμονο στους ανθρώπους που είναι έρμαια στην τύχη τους. Δυστυχώς!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλ. Η ώρα του εισαγγελέα για το έγκλημα της Μεσσαπίας:
    http://www.inout.gr/showthread.php?t=44928
    Όλα τα στοιχεία και τα επίσημα έγγραφα για το έγκλημα που διαπράττεται στον Δήμο Μεσσαπίων εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή