Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΒΑΝΙΑ – Ε.Ε. ΚΑΙ «ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ»

Τι γίνεται με την Αλβανία και την… Τσαμουριά; Η ελληνική βουλή (με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) συναίνεσε στην αναβάθμιση σε πολιτική της σχέσης της Αλβανίας με την ΕΕ (από οικονομική-εμπορική που ήταν μέχρι σήμερα).
Θα πείτε, αυτή είναι η Ελλάδα και μπράβο. Όχι, βέβαια! Γιατί η Αλβανία δεν έχει παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις της από την Ελλάδα. Αλλά ούτε διασφάλισε τα ανθρώπινα δικαιώματα της ομογένειάς μας. Οι βορειοηπειρώτες ομογενείς μας, που είναι περίπου 310.000 είχαν ζητήσει να μην συναινέσει η ελληνική βουλή, αλλά η ελληνική βουλή έκανε ακριβώς το αντίθετο! Δίνουμε, λοιπόν, τα πάντα στην Αλβανία, χωρίς να πάρουμε τίποτα.
Και εξηγούμαστε: ούτε το θέμα της Τσαμουριάς με τις ανύπαρκτες «περιουσίες» έχει λήξει, ούτε ζητήσαμε να επιτρέψουν να κάνουμε ένα νεκροταφείο για τους έλληνες ήρωες του 1940 που άφησαν τα κόκαλα τους σε εκείνα τα εδάφη ενάντια στους φασίστες και στους αλβανούς συμμάχους τους, δεν θέσαμε καν το θέμα να αποκατασταθούν όλα τα κοινωνικά πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα των ελλήνων της νότιας Αλβανίας σε αντιστάθμισμα των 700.000 Αλβανών που ζουν από την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ούτε απαιτήσαμε να σταματήσουν όλες οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις (δηλ. δημεύσεις) της περιουσίας των Ελλήνων της Αλβανίας. Περιμένουμε οι Αλβανοί, στον δρόμο προς την ΕΕ να γίνουν καλά παιδιά; Βλέπουν την Τουρκία και κάνουν τα ίδια, ή περίπου τα ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου