Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Είναι προφανές ότι η δολοφονική απόπειρα κατά του 21χρονου αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη, εξυπηρετεί τρεις στόχους: την τρομοκράτηση των πολιτών, την δημοκρατική ομαλότητα και την «διαφάνεια» ενός προβοκατόρικου σχεδίου από άγνωστα –μέχρι στιγμής- κέντρα. Η δημοσιότητα που δόθηκε και εκτός Ελλάδας, δείχνει οτι το πράγμα το παρακολουθούν οι ξένοι απο πολύ κοντά.
Γεγονός παραμένει οτι η τρομοκρατία μας χτυπά και πάλι την πόρτα, έστω και αν το πραγματικό σχέδιο εκείνων που το οργάνωσαν, παραμένει ακόμα άγνωστο. Ο τρόπος εκτέλεσης του σχεδίου δείχνει οτι αυτοί που ενεπλάκησαν είναι αποφασισμένοι για ένοπλη συμπλοκή – αφού οι αστυνομικοί που δέχθηκαν την επίθεση ήταν οπλισμένοι, ενω είναι προφανές οτι οι τρομοκράτες είχαν κάλυψη και από ομάδα υποστήριξης. Το καλάσνικοφ, ένα όπλο που θέλει ειδική εκπαίδευση, χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση κατά του λεωφορείου των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη. Πρόκειται δηλαδή για οργανωμένο σχέδιο που πρώτα απ΄ όλα πλήττει τη δημοκρατική σταθερότητα.
Το ΚΚΕ μιλά για προβοκάτσια που αποδίδει σε «μηχανισμούς και κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος». Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «απερίφραστα καταδικαστέα» την επίθεση, ο ΛΑΟΣ μιλά για σοβαρές πολιτικές ευθύνες όσων «έχουν στοχοποιήσει την αστυνομία» μετά τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός, ότι «επιθέσεις με δύο όπλα, σε πεζούς αστυνομικούς, οι οποίοι φυλάνε σκοπιές, δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ».
Γιατί, όμως επιχειρείται η συντήρηση του κλίματος που ξεκίνησε με τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη; Μήπως για να εμπλέξουν στο κλίμα βίας και τρομοκρατίας όσους προχωρούν σε συγκεντρώσεις ή συλλαλητήρια; Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν τόσο ηλίθιο, όσο και η απόπειρα να πληγεί η δημοκρατία με τέτοιου είδους ενέργειες. Ο λαός είναι σε θέση να διαχωρίζει τις καταστάσεις. Και είναι σε θέση να καταλαβαίνει, οτι πρωταρχικό μέλημα του κράτους, θα πρέπει να είναι η εξάλειψη των λόγων που δίνουν αφορμή σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου