Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Είναι γεγονός οτι η όλη σφαγή που συντελείται στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, φέρνει μπροστά (στην "εσωτερική κατανάλωση") το ακροδεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου που περιλαμβάνει όλα τα φασιστικά στοιχεία. Αλλά τόσο το κεντροδεξιό Καντίμα όσο και το κεντροαριστερό Εργατικό, από τότε που άρχισαν να σκοτώνονται Παλαιστίνιοι έχουν δει θεαματική αύξηση των ποσοστών τους, μέσα απο τις διεξαγόμενες δημοσκοπήσεις. Αυτό λοιπόν που ακούγεται, είναι το οτι οσο περισσότεροι Παλαιστίνιοι σκοτώνονται, τόσο περισσότερες οι ψήφοι.
Απο την πλευρά της, η Χαμάς κέρδισε τις εκλογές στις 26 Ιανουαρίου 2006, που διεξήγαγε κυβέρνηση της... Φατάχ, με πλειοψηφία 74 εδρών επι συνόλου 132. Η Χαμάς πήρε εντολή να κυβερνήσει την Παλαιστίνη. Και η πολιτική της δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του απερχόμενου Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, του οποίου η θητεία τελειώνει την ερχόμενη Παρασκευή. Στις προεδρικές εκλογές η Χαμάς θα σαρώσει και θα πάρει στα χέρια της και την προεδρία και την κυβέρνηση. Ευκαιρία να δείξει την πυγμή της, στέλνοντας ρουκέτες στο Ισραήλ και δηλώνοντας ανυποχώρητη στο CNN...
Το πλέον λυπηρό σε όλα αυτά είναι το οτι με αυτή τη "σύνθεση" και απο τις δύο πλευρές, δεν υπάρχει ελπίδα στη λύση του Παλαιστινιακού. Δυναμιτίζοντας το διάλογο κανένας δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος. Τελικά, χαμένοι είναι και οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου