Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ



Αυτή η κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν γνωρίζει πώς να κινηθεί. Είναι ασυντόνιστη και χαώδης, προσπαθεί με αρπαχτές να πιαστεί από «τα μαλλιά» των (πλέον αδύναμων οικονομικά) πολιτών της, ενώ δεν διαθέτει κανένα σοβαρό σχέδιο εξυγίανσης, παραγωγικής αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης. Είναι μια κυβέρνηση παπατζήδων, που δεν επιθυμεί τίποτε άλλο από την επιβολή «έκτακτων μέτρων» σε λάθος κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά τα στοιχεία την καθιστούν όχι μόνον άχρηστη, αλλά και άκρως επικίνδυνη γι αυτό τον τόπο.

Η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη. Η τροχιά της ύφεσης είναι ορατή όχι μόνο από τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά –πρώτα απ΄ όλα- από τους πολίτες αυτής της χώρας.

Οι παπατζήδες της καθημερινής ζωής μας, προχώρησαν σε μια σειρά «μέτρων», τα οποία νομιμοποιούν τις αρπαχτές. Μας βάζουν το χέρι στην τσέπη και μας τα παίρνουν. Αφήνοντας, παράλληλα, τους καιροσκόπους να κάνουν το ίδιο. Για παράδειγμα, δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί ο ειδικός φόρος στη βενζίνη (κατά 6 λεπτά το λίτρο) και ΑΚΑΡΙΑΙΑ αυξήθηκε η τιμή της βενζίνης. Η τακτικής της αρπαχτής, έχει δυστυχώς περάσει και στη λογική πολλών επαγγελματιών. Αρπαχτές παντού με στόχο το «σαφάρι» για τους νέους φόρους. Και, φυσικά, κανείς δεν πειράζει αυτούς που πραγματικά είναι σε θέση να πληρώσουν πολλά περισσότερα.

Παράλληλα, ο κρατικός τζόγος μένει στο απυρόβλητο των μέτρων. Την ίδια ώρα, για παράδειγμα, που ανακοινώνονται οι νέοι φόροι, η γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ αποφασίζει να δώσει μπόνους μέχρι και 90% του συνολικού μισθού (!) σε… διευθυντικά στελέχη! Αλλά και αφού η πολιτεία έχει προωθήσει τη λογική του τζόγου στους πολίτες της, τώρα καταργεί το αφορολόγητο όριο στα κέρδη από λαχεία, λαχειοφόρους ομολογίες, λαχειοφόρους αγορές και παιχνίδια, καθώς και από τα κέρδη κάθε είδους στοιχήματος, αλλά και φόρο 10% στα κέρδη παιχνιδιών που μέχρι τώρα είχαν φόρο 5%.

Ο παπατζής υπουργός Υγείας, που νοιάζεται τόσο πολύ για την υγεία των πολιτών του, και που δηλώνει ότι «δεν πηγαίνουμε επιθετικά προς τους καπνιστές αλλά προς το κάπνισμα» (δηλαδή, ποια ακριβώς είναι η… διαφορά), επιβάλει πρόστιμα 50-500 ευρώ για κάθε ιδιώτη που θα παραβιάζει την απαγόρευση καπνίσματος, αλλά εξαιρεί «προσωρινά» τα καζίνο από τα αντικαπνιστικά μέτρα. Γιατί; Γιατί απλούστατα θα πέσει ο τζίρος του τζόγου, απ΄ όπου η κρατική μηχανή καλολαδώνεται… Ο παπατζής υπουργός Υγείας, προωθεί επίσης τον χαφιεδισμό, θέτοντας στη διάθεση των πολιτών το τηλεφωνικό νούμερο 1142 για «καταγγελίες παραβάσεων της σχετικής νομοθεσίας». Υποθέτω, ότι οι «οικολόγοι» θα έχουν την τιμητική τους…

Υπάρχουν όμως και μια σειρά άλλων αρπαχτών. Η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων που θα αποφέρουν από πρόστιμα 1,15 δις ευρώ, σ΄ εκείνους που χτίζουν πυρετωδώς για να πληρώσουν τα πρόστιμα και που έτσι κι αλλιώς θα είναι κερδισμένοι, αφού ο υπολογισμός γίνεται στο 30% της αξίας του ακινήτου. Στην κινητή τηλεφωνία οι αυξήσεις στα τέλη πάνε μέχρι 200% και για πρώτη φορά στα καρτοκινητά επιβάλλεται φόρος 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας (δηλαδή πληρώνετε για αγορά χρόνου 20 ευρώ και αγοράζετε χρόνο 17,5 ευρώ)! Στα αυτοκίνητα, άλλη απατεωνιά: πρώτα προωθεί την ιδέα αγοράς αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού (με την κατάργηση των τελών ταξινόμησης), βάζοντας στο «τριπάκι» κάποιους που δεν θα αγόραζαν μεγαλύτερο αυτοκίνητο, να το πράξουν, και «καπάκι» επιβάλει φορολογία στα αυτοκίνητα αυτά.

Με δυό λόγια αυτή η κυβέρνηση πρέπει να απομακρυνθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γιατί δεν έχει σχέδιο, είναι ανερμάτιστη και καταστρέφει τους πολίτες της με την παπατζήδικη πολιτική που εφαρμόζει.


4 σχόλια:

  1. Μαλλον φιλε μου δεν πηραν το μηνυμα των ευρωεκλογων.
    Φυσικα και συμφωνω απολυτα με τις σκεψεις σου.
    Καμμια κυβερνηση τοσο αναλγητη δεν ειχε μελλον.
    Πρεπει να απομακρυνθει ταχιστα.
    Καλημερα απο θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα alterego από εμένα και την άθλια Αθήνα, στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά, δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει χειρότερη!
    Ακόμα και ο Μητσοτάκης μπορεί να ήταν λίγο καλύτερος...αν λέει κάτι αυτό!
    Είναι επικίνδυνη!
    Όμως το πρόβλημά μου είναι και τούτος ο λαός που αγαπώ,γιατί τέτοια μαζοχιστική διάθεση...τι φταίει;
    Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Ισως είναι καλό θέμα για ψυχανάλυση...
    Καλό Σ/Κ και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή