Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑΗ σημερινή Διεθνής Ημέρα των Προσφύγων βρίσκει ολόκληρη την ανθρωπότητα μπροστά σε ένα διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα. Τα επίσημα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ είναι απογοητευτικά. Σύμφωνα με αυτά, 42 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο, βιώνουν συνθήκες απαράδεκτες που κανείς δεν είναι σε θέση να πει με ακρίβεια πότε θα τερματιστούν. Ενας στους δύο είναι Αφγανός ή Ιρακινός. Περίπου ένας στους τέσσερις από τον αριθμό αυτόν, περνά τα διεθνή σύνορα για να ξεφύγει από τις διώξεις και τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τους, ενώ τρεις στους τέσσερις είναι εσωτερικοί μετανάστες, αναγκάζονται δηλαδή να ξεσπιτωθούν, αλλά παραμένουν στη χώρα τους. Στον τεράστιο αυτόν αριθμό, δεν έχει συμπεριληφθεί η μαζική φυγή ανθρώπων από χώρες όπως το Πακιστάν, η Σρι Λάνκα και η Σομαλία, γιατί τα στοιχεία αφορούν το έτος 2008.

Οκτώ στους δέκα πρόσφυγες, καταλήγουν σε αναπτυσσόμενες χώρες και οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ ένας στους οκτώ ζουν μακριά από τα σπίτια τους τουλάχιστον για πέντε χρόνια.

Κύριες χώρες υποδοχής είναι το Πακιστάν (1,8 εκατ. πρόσφυγες), η Συρία (1,1 εκατ.) και το Ιράν (1 εκατ. πρόσφυγες), το Ιράν (980.000), η Γερμανία (582.700) η Ιορδανία (500.400), το Τσαντ (330.500), η Τανζανία (321.900) και η Κένυα (320.600). Οι σημαντικότερες χώρες προέλευσης των προσφύγων είναι το Αφγανιστάν (2,8 εκατ.) και το Ιράκ (1,9 εκατ.), ακολουθούμενες από τη Σομαλία (561.000), το Σουδάν (419.000), την Κολομβία (374.000) και τη Λ.Δ. του Κονγκό (368.000).

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση των εσωτερικά εκτοπισμένων στην Κολομβία, όπου ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 3 εκατομμύρια. Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στο Νταρφούρ του Σουδάν με 2 εκατομμύρια εκτοπισμένων.

Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί, ότι 29 διαφορετικές ομάδες των 25.000 (ή και περισσότερων) προσφύγων η καθεμία, βρίσκονται σε 22 κράτη όπου ζουν εξόριστοι επί μία 5ετία τουλάχιστον, χωρίς να φαίνεται άμεση λύση στο πρόβλημά τους. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 5,7 εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν σήμερα «μετέωροι».

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Ολοι αυτοί οι πρόσφυγες μπαίνουν στις χώρες υποδοχής χωρίς νόμιμα έγγραφα. Αυτό βεβαίως δεν τους στερεί το δικαίωμα για προστασία, ούτε βέβαια τους κάνει «παράνομους». Αλλωστε οι συνθήκες που τους ανάγκασαν να φύγουν από τη χώρα τους δεν αφήνουν περιθώρια για πολυτέλειες… Οι αθρόες συλλήψεις, οι απελάσεις και οι «σκούπες», αλλά και η απαγόρευση εισόδου στη χώρα, είναι βέβαιο ότι δεν λύνουν το πρόβλημα. Ωστόσο, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει απαγόρευση εισόδου, όταν υπάρχουν σαφή δείγματα «κορεσμού». Και είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατό οποιαδήποτε χώρα να αντέξει εσαεί την είσοδο μεταναστών. Γι αυτό ακριβώς, ένα σοβαρό κράτος, έχει υποχρέωση να διαθέτει μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Κι ένα σοβαρό κράτος, έχει υποχρέωση απέναντι στους μετανάστες συνανθρώπους του, να παράσχει αποτελεσματική προστασία, πράγμα που προϋποθέτει δομές υποδοχής στα σημεία εισόδου, μέτρα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας, και βέβαια ένα σύστημα ασύλου που θα εξασφαλίζει δίκαιη εξέταση των αιτημάτων τους και αύξηση των ποσοστών χορήγησης καθεστώτος πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας.

Οι πρόσφυγες χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία από τη βία και την κακομεταχείριση, γιατί μόνον έτσι θα μειωθούν ή και θα εξαλειφθούν τα υψηλά ποσοστά υποσιτισμού και θνησιμότητας αλλά και της εκμετάλλευσης γυναικών που παρατηρούνται.

Το πρόσφατο περιστατικό στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου δύο κτηνοτρόφοι χτύπησαν αλύπητα και διαπόμπευσαν τραβώντας με ένα σκοινί πίσω από ένα μηχανάκι δύο πρόσφυγες από το Μπανγκλαντές, επειδή είχαν την υποψία ότι έκλεψαν αιγοπρόβατα, είναι κατάπτυστο, αν και όχι το μόνο.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουν όλοι οι «αγανακτισμένοι» πολίτες, είναι ότι με τη στάση τους διογκώνουν το πρόβλημα και συνεπικουρούν στις κυκλοφορούσες περί ρατσισμού απόψεις, δίνοντας παράλληλα σοβαρά «επιχειρήματα» στην άκρα δεξιά. Οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα ζωής και θανάτου. Δεν έφυγαν από τις πατρίδες τους για να κάνουν τουρισμό. Αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς να φταίνε σε τίποτα, να ξεσπιτωθούν για να σώσουν τις ζωές τους, χωρίς οι ίδιοι να είναι υπαίτιοι για την κατάσταση αυτή. Ο καθένας τους έχει τη δική του φρικτή ιστορία. Ας μην την τροφοδοτήσουμε και με άλλες φρικτές ιστορίες…

3 σχόλια:

 1. Εξαφανισμένο από το «ρεπερτόριο» της ψευτό-Αριστεράς και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά σε προβλήματα Ελλήνων ή Ελληνίδων! Την αποκλειστικότητα έχουν οι Λαθρομετανάστες, και σαφώς αυτό υποσκάπτει και μια ακόμη χειρότερη συνιστώσα, την σιχαμένη-ψευδή προπαγάνδα. Προσπαθούν με μεταπολεμική κουμουνιστική πλύση εγκεφάλου και προβοκάτσια να «περάσουν» σε όλους (κυρίως να μας διασύρουν στο εξωτερικό με ψευτιές), ότι οι Έλληνες περνάνε μια χαρά, είναι οι πλούσιοι μεγαλοτσιφλικάδες και ότι όλα τα προβλήματα των λαθρομεταναστών προέρχονται από τον ΑΠΛΟ! Έλληνα πολίτη που πρέπει να αφανιστεί σαν Εθνότητα!

  Τους έχετε δει ποτέ να καταφέρονται εναντίων του «μεγάλου αφεντικού»? Για όλα φταίει ο «κοινός» Έλληνας! πότε είδατε π.χ. το Indymedia να κατηγορεί τον George Soros? (ούτε θα το δείτε). Βγάζουν παραπλανητικές αφίσες (και τρομοκρατικό προβοκατόρικο υλικό ανάλογα την επικαιρότητα), πλασάροντας όλα τα εγκλήματα που κάνουν αναμεταξύ τους οι λαθρομετανάστες σε μας!όπως η αφίσα που βλέπετε για την Κούνεβα! Πουθενά η εμπλοκή Αλβανών μαφιόζων οι ρουμάνων Νταβατζήδων! Την πάπια! Εσύ ΕΛΛΗΝΑ πρέπει να νιώθεις ΕΝΟΧΟΣ! (δείτε κάποιο σχετικό βίντεο εδώ: http://youtube.com/watch?v=DYr0AtOhKgg ) Για όλους αυτούς που ήρθαν έτσι με τον τσαμπουκά μέσα στο σπίτι σου! Εσύ φταις επίσης όταν ο πακιστανός βιάζει την κόρη του άλλου Πακιστανού και σφάζονται μεταξύ τους!

  Ο Σομαλός έμπορος ηρωίνης στην Κουμουνδούρου, το βάζει στα πόδια στην θέα της Αστυνομίας, τον κτυπάει διερχόμενο ταξί, φταίει η Αστυνομία που πέρασε και τον «ενόχλησε» στην διακίνηση του λευκού Θανάτου!

  Αυτή την πολιτική ακολουθούν, αυτή την Ανθελληνική πολιτική ακολουθούσαν πάντα όλοι οι υποχθόνιοι γυμνοσάλιαγκες της ψευτό-Αριστεράς!...

  Για πoιες «σιωπές» μιλάνε ακριβώς? Υπάρχουν και οι σιωπές των εκατοντάδων Ελλήνων που μαρτύρησαν στα χέρια των λαθρομεταναστών εγκληματιών μέσα στα σπίτια τους! Που είτε βιάστηκαν, είτε σφαγιάσθηκαν είτε και τα 2! Τις σιωπές του Έλληνα ΗΡΩΑ αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη και την «σιωπή» που έπεσε στο σπίτι του μετά την δολοφονική ενέργεια του αδίστακτου ληστή!, Το παλικαράκι ο Διαμαντής Μαντζούνης, την σιωπή του βουβού πόνου της οικογένειας του έξω από την Μ.Ε.Θ στον Ε.Σ. κανείς δεν την ανάφερε. Το σπίτι του Έλληνα κρεοπώλη που εκτελέστηκε εν ψυχρό στο Γαλάτσι από αλβανούς για 300¬ λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητο του πηγαίνοντας στην δουλεία, η κοπέλα στο κατάστημα Γερμανός τώρα είναι κάτω από το χώμα εξαιτίας άλλου αλβανού!, Η «σιωπή των ΗΡΩΩΝ που έπεσαν στα ΙΜΙΑ από Τούρκικα πυρα? Των δύο Κυπρίων ΗΡΩΩΝ που εκτελέστηκαν εν ψυχρό πάλι από Τούρκους και τους τίμησαν σε όλο τον κόσμο, εκτός φυσικά από τους δικούς μας ξευτίλο-ανθέλληνες της προδοτικής «αριστεράς»!...

  Ουδεμία «σιωπή» είδαμε να «σπάει» ή κάποια πορεία, η έστω ένα χαρτάκι για την ΕΛΛΗΝΙΔΑ νηπιαγωγό την οποία απήγαγαν 2 από το Μπαγκλαντές και την βίαζαν επί δύο μέρες, ξεφεύγοντας η δύσμοιρη μέσα από ένα σπασμένο τζάμι, τριγυρνώντας μέσα στα αίματα γυμνή μέσα στο δρόμο στο Παγκράτι! Την κόλλησαν επίσης και σοβαρή ασθένεια την κοπέλα, έκανε βλέπετε το «έγκλημα» να περιπατάει στις 12:00 το μεσημέρι στους δρόμους της χώρας της (οδός Βερανζέρου και Πατησίων) για να πάει στην δουλειά της! Αυτή η Ελληνίδα πότε δεν θα ξεφύγει από την «σιωπή» της...

  Αν ήταν ο κομμουνισμός κάτι πετυχημένο δεν θα κατέληγαν πόρνες και εγκληματίες οι πρώην υπήκοοι αυτών των καθεστώτων! Επίσης αν ήταν κάτι επιτυχημένο η αναρχία θα το είχαν δοκιμάσει άλλα κράτη πολύ πριν από εμάς και μάλιστα με σοβαρούς εκφραστές όχι από τεμπελχανάδες και πρεζόνια! που σπάνε απλά γιατί θέλουν κάποιον να τους δίνει λεφτά αράζοντας και μαστουρώνοντας ολημερίς! Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ! είμαστε υπέρ του κατάπτυστου, ελεεινού καπιταλιστικού προτύπου που μόνο δυστυχία φέρνει και σαπίλα!

  Δώσε το χέρι στον διπλανό σου Έλληνα δίνοντας για άλλη μια φορά ένα «μάθημα» στο νέο μας εχθρό που λέγεται «Νέα Τάξη» και Παγκοσμιοποίηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή