Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ... ΑΛΛΗΛΟΣΥΛΛΗΦΘΕΙ!


 

 

 




Όταν και ο δεύτερος βασικός ύποπτος της υπόθεσης Siemens αφήνεται να την κοπανήσει στο εξωτερικό, και συλλαμβάνονται τρία από τα μέλη της οικογένειάς του για «συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», κι ακόμα όταν οι υπουργοί Ντόρα Μπακογιάννη και Ν. Δένδιας παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας,  δηλώνει στο τηλεοπτικό κανάλι ALTER «μη ενημερωμένος» για ενέργειες που έγιναν στην Ουρουγουάη με δέσμευση των λογαριασμών του Χρ. Καραβέλα, την ώρα που η ελληνική πρεσβεία της Ουρουγουάης έχει στείλει επίσημο έγγραφο για το θέμα, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τσίρκο… 

Και βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να προσάψει δόλο ή εμπάθεια στους πολίτες, που θα σκεφτούν ότι μια τέτοια «αμέλεια» από κυβερνητικής πλευράς για τη σύλληψη των δραστών που αφορά σε ένα χοντρό σκάνδαλο, δεν είναι άλλο από την συνέργεια της ίδιας της κυβέρνησης στο όλο θέμα.   

Η κυβέρνηση θα έπρεπε, αντί να συλλάβει τα μέλη της οικογενείας Καραβέλα, να… αλληλοσυλληφθεί. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή.

Από τις 23 Μαϊου η ελληνική πρεσβεία της Ουρουγουάης ενημέρωσε για τις κινήσεις Καραβέλα, αλλά παρά την ένδειξη «επείγον» που είχε επάνω, το υπουργείο Εξωτερικών παρέλαβε το έγγραφο στις 25 Μαϊου και η υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε στις 26 Μαϊου, έδωσε εντολή να διαβιβαστεί το έγγραφο, το οποίο παρελήφθη στις 27 Μαϊου από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στις 28 ενημερώθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. Και μόνο τότε εκδόθηκε η διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, του κατηγορούμενου πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens Ελλάς Χρήστου Καραβέλα (ο οποίος, βεβαίως, την είχε… κοπανήσει). Τώρα η κ. Μπακογιάννη διενεργεί… ΕΔΕ για την καθυστέρηση ενημέρωσης των αρχών!..

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Ουρουγουάης κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Ρικάρντο Χιλ Ιριμπάρνεο, δηλώνει ότι ο Καραβέλας προετοίμαζε από καιρό την φυγή του στην Ουρουγουάη. Ηδη από τα τέλη του 2008 είχε μεταφέρει σε τράπεζα της χώρας 2,5 εκατ. ευρώ και 3 εκατ. δολάρια μέσω δύο λογαριασμών που διατηρούσε στη Μ. Βρετανία και σε παράκτια εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Οι καταθέσεις έγιναν σε τράπεζα του Μοντεβιδέο και ως δικαιούχος εμφανιζόταν παράκτια εταιρεία. Ο κ. Ιριμπάρνεο είπε ακόμα ότι στο όνομα Καραβέλας έφτασε μέσω του διαδικτύου, εξηγώντας ότι σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες όταν άρχισε η ξαφνική εισροή τόσο μεγάλων κεφαλαίων στη χώρα του. Ηρθε σε επαφή με την εταιρεία που έκανε την εισροή κεφαλαίων, η οποία είπε ότι τα χρειαζόταν για να αγοράσει έκταση στην πιο τουριστική παραθαλάσσια περιοχή της χώρας, στο ακριβότερο προάστιο Μαλδονάδο της Πούντα ντελ Εστ. Η αγορά αυτή ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2009 και ο Χρ. Καραβέλας βρέθηκε στην Ουρουγουάη για μεγάλο χρονικό διάστημα στην διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2009.

Όλα αυτά, λοιπόν, δεν τα γνώριζε η υπουργός Εξωτερικών, αλλά ούτε και ο πρωθυπουργός! Τι να πούμε… Μόνο ντροπή μπορούμε να αισθανόμαστε από όλη αυτή την ιστορία. Κι έπειτα έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού.


2 σχόλια:

  1. Ειναι ομως παιδιά απο σπίτι και οι δύο!!.Συμφωνα με οσα μας ειπε,βαδίζει συμφωνα με τις αρχές που πήρε απο την Μητερα του και τον Πατέρα του[ εργολάβος αν δεν κάνω λάθος].Οσο για την κυρία οι αρχές ειναι sto DNA,ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΎΝ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο taspa μου. Ετσι ακριβώς είναι.
    Σε χαιρετώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή