Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΄Η ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ




Δεν είμαι από εκείνους που «τσίμπησαν» όταν έπεσαν οι τιμές στα πολυτελή αυτοκίνητα (άλλωστε και να τσιμπούσα, δεν έχω τα λεφτά). Υπάρχουν όμως συμπολίτες μου που έτρεξαν στην «ευκαιρία» και τα πήραν. Βοηθώντας έτσι τις τράπεζες να ξεπουλήσουν τα στοκ των πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν πάρει από εκείνους που δεν είχαν να τα ξεχρεώσουν.

Τώρα, αυτή η ανεκδιήγητη κυβέρνηση προχωράει στο επόμενο κόλπο. Ξεκινάει συντονισμένο «σαφάρι» εφορίας και τροχαίας, με μπλόκα στα οποία θα υπάρχουν άτομα εξοπλισμένα με laptops που θα διασταυρώνουν τα στοιχεία των κατόχων τους στην εφορία και θα επικεντρώνονται στο «πόθεν έσχες» τους. Αφού δηλαδή αυτή η κυβέρνηση των ανικάνων δεν κατάφερε να βρει τους φοροδιαφεύγοντες, στήνει μπλόκα μπας και τους βρει! Τώρα λοιπόν που γνωστοποίησε τις κινήσεις της, θα πιάσει κάποιους, αλλά και κάποιοι άλλοι θα γλιτώσουν (αφού οι φοροδιαφεύγοντες δεν έχουν μόνο ένα αυτοκίνητο, αλλά τουλάχιστον και ένα «δεύτερο» με το οποίο πλέον θα κυκλοφορούν για λίγες μέρες). Σκέφτομαι αυτούς που λένε ότι ο Καραμανλής είχε καλές προθέσεις όταν ξεκινούσε… Ναι, αλλά τώρα μετέβαλλε την κυβέρνησή του σε «Μπίλντεμπεργκ» της καθημερινότητάς μας, σε πειρατές της ασφάλτου, σε βαλτώδεις λάκους πλήρους σκανδάλων.

Θα πείτε, τι να κάνουμε; Ε, τα πράγματα είναι απλά. Όποιος θέλει να αποφύγει την τσιμπίδα της εφορίας και το περαιτέρω ξεζούμισμά του, θα πρέπει να γίνει… πολιτικός! Και τις αυξήσεις του θα πάρει (αφού θα τις δώσει… μόνος του), αλλά και τη Lexus του θα κυκλοφορεί ελεύθερα (αφού σε κανέναν δεν θα δίνει λογαριασμό για το «πόθεν έσχες» του).         

 

3 σχόλια:

  1. Μεχρι να πεσουν οι πρωτες δυσμενεις μεταθεσεις των ταλαιπωρων οργανων που καναν το λαθος να σταματησουν τον χλιδατο με την Φεραρι, και μετα αντε γεια, θα ατονησει και αυτο. Εδω δεν ειναι ικανοι να μαζεψουν βεβαιωμενο ΦΠΑ, αυτο τους μαρανε. Αυτα ειναι αστεια: ολοι ξέρουμε- και αυτοι καλυτερα- ποιοι φοροδιαφευγουν. Πελατες τους ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kai mia volta stis Marines den einai kaki idea ... Ekei na deis ta thavmata!!! F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δίκιο Ανώνυμε. Κι εσύ F. Οι μαρίνες πράγματι είναι γεμάτες, αλλά εκεί η χλίδα είναι αναμενόμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή