Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΥΛΟΠΟΙΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ" ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Ο «Μεγάλος Αδελφός» όχι μόνο ζει, αλλά ξεκινά η υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος του είδους απο την Ινδία! Ηλεκτρονικές βιομετρικές ταυτότητες πρόκειται να αποκτήσουν όλοι οι Ινδοί (κάπου 1,2 δις ψυχές), σε ένα πρόγραμμα μαμούθ που θα κοστίσει 3,5 δις ευρώ από μια νέα Αρχή που θα δημιουργηθεί και θα εκδώσει σε κάθε Ινδό πολίτη έναν αποκλειστικό αριθμό, συλλέγοντας και αποθηκεύοντας παράλληλα τα προσωπικά τους δεδομένα…

Επικεφαλής αυτής της αποστολής βρίσκεται ο επιχειρηματίας Ναντάν Νιλεκάνι (φωτό), ένθερμος υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης και συνιδρυτής της εταιρείας Infosys από την οποία αποχώρησε για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο που θα φακελώσει και θα παρακολουθεί όλους τους συμπατριώτες του. Στην Ινδία, οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν ούτε ταυτότητα αλλά ούτε και κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ποιοί είναι! Οι τοπικές αρχές εκδίδουν γύρω στα 20 έγγραφα σε μια δαιδαλώδη κούρσα γραφειοκρατίας, αλλά κανένα από τα έγγραφα αυτά δεν ισχύει παγκοσμίως. Η απλή μετακίνηση ενός πολίτη απο μια επαρχία σε μια άλλη, τον κάνει απλώς... αόρατο! Την ίδια ώρα, εκατομμύρια φτωχοί πολίτες εξαρτώνται από τις παροχές του κράτους για να επιβιώσουν, μόνο που κανείς δεν μπορεί να τους... βρει!

Τι ακριβώς είναι το σύστημα αυτό; Σε μια κάρτα με ηλεκτρονικό τσιπ θα καταγράφονται όλα τα στοιχεία κάθε πολίτη, με τα προσωπικά του δεδομένα, την πιστοποίηση της ταυτότητάς του, τα δακτυλικά του αποτυπώματα, τη σάρωση της ίριδας του ματιού, τους ποινικούς φακέλους τους, αλλά και το πιστωτικό τους ιστορικό…

Ο Νιλεκάνι θα πρέπει επίσης να σκεφτεί έναν τρόπο συγκέντρωσης αξιόπιστων στοιχείων, την στιγμή που μόλις 75 εκατομμύρια Ινδών (λιγότερο από το 7% του συνολικού πληθυσμού) είναι καταχωρημένοι στους πίνακες της εφορίας και πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Οι δε εκλογικές λίστες θεωρούνται ανακριβείς επειδή «μαγειρεύονται» από διεφθαρμένους πολιτικούς. Θα πρέπει επίσης να σκεφτεί τρόπους για να πείσει σε συνεργασία, τις 60 κυβερνητικές υπηρεσίες που υπάρχουν. Όπως ανακοινώθηκε, οι πρώτες ταυτότητες θα εκδοθούν σε διάστημα 18 μηνών και οι πιο αισιόδοξοι λένε ότι για να περατωθεί το όλο σχέδιο θα χρειαστούν περίπου τέσσερα χρόνια.

Ο Μεγάλος Αδελφός, σε όλο του το μεγαλείο, ξεκινά απο την Ινδία!

2 σχόλια:

  1. όλα τα κακά από την ινδία ξεκινάνε,
    πάρε παράδειγμα τις θρησκείες μας..!

    καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. B.Bimbο: Εντάξει, έχει και τα καλά του ο βουδισμός. Το ιερατείο βέβαια σε όλες τις θρησκείες τα έχει κάνει... Αστα να πάνε.
    Καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή