Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑΣ


Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου δρουν οι εργολάβοι που ξυλοκόπησαν καθαρίστρια γιατί τόλμησε να καταγγείλει τα όργιά τους.


Σήμερα στις 7 μ.μ. πραγματοποιείται στα Προπύλαια συγκέντρωση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετά την απόφαση του ανακριτή να σταματήσει η δικαστική έρευνα για την επίθεση που η άτυχη γυναίκα υπέστη από "αγνώστους" που της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι το σύγχρονο δουλεμπόριο του είδους (εταιρείες καθαρισμού) διεξάγεται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ακόμα και μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπεύθυνη εργολάβος εταιρείας καθαρισμού ξυλοκόπησε καθαρίστρια επειδή εδώ και καιρό αρνείτο να υπογράψει ψεύτικο αριθμό χώρων που καθάριζε για να τα κονομάει ο εργολάβος. Η καθαρίστρια είχε την φαεινή ιδέα, να καταγγείλει το γεγονός. Και το πλήρωσε με ξυλοδαρμό. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου είναι οι μόνοι που αντέδρασαν και συμπαρίστανται. Αλλά το καθεστώς της δουλοπαροικίας με τους εξευτελιστικούς μισθούς και τα παράλληλα τεράστια κέρδη των εργολάβων καθαριότητας, εξακολουθεί να υφίσταται.

Αραγε θα ενδιαφερθεί έμπρακτα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Γεροθανάσης για την κατάργηση συμβάσεων εργασίας τέτοιου τύπου και την μονιμοποίηση των εργαζομένων στον χώρο του πανεπιστημίου; ΄Η μήπως το θέμα του τεμαχισμού και της απόδοσης σε ιδιώτες κομματιών του ιδρύματος, δεν αφορά τον πρύτανη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου