Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

H "ΤΡΥΠΑ" (ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ) ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η ελληνική οικονομία βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στο τέλμα. Και η κυβέρνηση έχει χάσει το μπούσουλα αντιδρώντας με σπασμωδικά μέτρα.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μιλάνε για άλλα 800 εκατ. ευρώ που προστέθηκαν στην «μαύρη τρύπα» από πέρυσι, ανεβάζοντας το έλλειμμα στα 3,5 δις ευρώ! Ο Ελληνας πολίτης έχει χάσει κι αυτός τον μπούσουλα. Εσοδα δεν υπάρχουν, οι δαπάνες έχουν υπερβεί τα όρια τρέχοντας με ρυθμό 20%, οι οικονομικοί «εγκέφαλοι» έχουν πέσει έξω στους υπολογισμούς τους, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν χρήματα, οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 4 δις ευρώ σε σχέση με πέρυσι, η παραγωγή στη μεταποίηση «μίκρυνε» κατά 11,5%, οι τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν κατά 10%, οι λιανικές πωλήσεις έπεσαν 14,5% και η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται στο μείον 24%. Την ίδια ώρα η ανεργία καλπάζει με 83.596 απολύσεις μόνο μέσα στον Ιούνιο και άλλες 31.885 οικειοθελείς αποχωρήσεις στο ίδιο διάστημα.

Οι «εγκέφαλοι» ήδη έβαλαν μπρος το νέο πακέτο μέτρων που θα μας έρθει στο κεφάλι. Με κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης που θα πλήξει χιλιάδες μισθωτούς, με πάγωμα για δεύτερη χρονιά μισθών και συντάξεων και βέβαια με το γνωστό κόλπο της αύξησης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και καύσιμα.

Το ΙΚΑ έχει κι αυτό την δική του «μαύρη τρύπα», αφού μπαίνει κάθε μήνα μέσα κατά 160 εκατ. ευρώ. Και είναι έτοιμο να δανειστεί άλλα 2 δις ευρώ, ενώ βεβαίως η υπουργός Απασχόλησης διαψεύδει τα περί δανεισμού, χωρίς όμως να πει πού θα βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν οι συντάξεις των επόμενων μηνών, ενώ αντίθετα δηλώνει περιχαρής ότι «τώρα αποδίδει η μεταρρύθμιση»!.. Εκτός κι αν έγινε καμιά τεράστια επιχείρηση που μας έκρυψε η υπουργός, και πλήρωσαν οι μεγαλο-οφειλέτες του Ιδρύματος. Αλλά αυτό μάλλον χλωμό μοιάζει. Τα ίδια συμβαίνουν και στον ΟΑΕΕ, το ασφαλιστικό ταμείο των επαγγελματοβιοτεχνών, που είναι έτοιμο προς κατάρρευση. Εκεί, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά θα διαθέσει, λέει, 100 εκατ. ευρώ για να μην απολύσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις 60.000 εργαζόμενους (δίνει δηλαδή 1667 ευρώ για κάθε εργαζόμενο)!

Την ίδια ώρα, κάποιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ (στον τομέα ελέγχου νυκτερινών κέντρων), περνάνε… μπέικα από την βέβαιη εμπλοκή τους στο μεγαλύτερο κύκλωμα σωματεμπορίας που πρόσφατα εξαρθρώθηκε! Η υπουργός ακόμα κάνει ΕΔΕ για να βρει ποιοι ενέχονται στην ιστορία!

Δυστυχώς έτσι λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Ο Καραμανλής και η κυβέρνησή του, δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανέναν, παρά μόνο για τις… κακές τους προθέσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου