Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ... ΔΟΥΛΕΙΑ!










Να, λοιπόν, που πέρασε κι αυτό το Πάσχα. Τώρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Φάγαμε τα κοψίδια μας, πήγαμε στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, άλλοι μείναμε στην πανέμορφη –λόγω έλλειψης αυτοκινήτων- Αθήνα, κι όλοι περάσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Τώρα… Ξανά μανά τα ίδια. Ηταν μια μικρή ανάσα στην καθημερινότητα. Αλλά τα προβλήματα είναι ακριβώς τα ίδια όπως και πριν. Μπορεί ο Ιησούς να ξανασταυρώθηκε, να ξαναναστήθηκε, αλλά τα δικά μας προβλήματα... βράχος. Εχουν παραμείνει ίδια και απαράλλακτα!

Οι πολιτικοί μας συσκέφθηκαν για να αντιμετωπίσουν την παράνομη μετανάστευση. Ντόρα Μπακογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιάννης Βαληνάκης, Μάριος Σαλμάς τα είπαν και στη συνέχεια η υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «η μη νόμιμη μετανάστευση είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα». Τα μεγάλα μυαλά διαπίστωσαν αυτό που έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες εδώ και χρόνια!   

Στην υπόθεση της Siemens προκύπτουν λέει νέα στοιχεία. Νέα ονόματα, άγνωστα μέχρι τώρα, έρχονται στο προσκήνιο. Από έναν λογαριασμό (στο όνομα της κ. Αντωνίας Μάρκου) που χρησιμοποιούσε ο Ηλίας Γεωργίου (άλλοτε διευθυντής της Siemens Ελλάδος) έφυγαν από το 1993 μέχρι το 2003 περισσότερα από 10 εκατ. γερμανικά μάρκα. Στον λογαριασμό του Παντελή Καρακώστα στην τράπεζα Credit Suisse το 1998 έγινε έμβασμα 350.000 μάρκων (το πρώτο από αυτά ύψους 200.000 μάρκων έγινε στις 2 Νοεμβρίου 1998). Την ίδια μέρα άλλες 200.000 μάρκα εμβάζονται στον λογαριασμό με κωδικό A. Rocos (το όνομα έχει συνδεθεί με τη θητεία του Αν. Μαντέλη στο υπουργείο Μεταφορών). Σημαντικά ποσά με εμβάσματα γίνονται και στους Σταύρο Καπερνάρο, Σπύρο Ελαφρό, Άγγελο Παναγιώτου, Εμ. Μαραγκάκη καθώς και στις εταιρείες Onyx, Plexus και Vega, οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχήμα που φαίνεται ότι είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Γεωργίου για να φέρει σε πέρας τις περίπλοκες διαδικασίες της Siemens.

Την υπόθεση για το σύστημα ασφαλείας C4I, την προμήθεια του οποίου είχε αναλάβει η αμερικανική εταιρεία SAIC (με υπεργολάβο την Siemens), ερευνά ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός. 

Η ιστορία Παυλίδη πάει για κουκούλωμα, ενώ ο Καρατζαφέρης, που μέχρι πρότινος έλεγε ότι δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για παραπομπή του, τώρα «αναδιπλώθηκε» αφήνοντας να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της παραπομπής Παυλίδη.

Κατά τα άλλα, ο 50χρονος βορειοηπειρώτης Θόδωρος Τζοκατζής, αυτοπυρπολήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής και σώθηκε από δύο αστυνομικούς. Του χρωστούσαν λεφτά του ανθρώπου από τη δουλειά του και δεν του τα έδιναν. Δούλευε στο διαδημοτικό κοιμητήριο «Κούκος» του Βόλου και η σύμβασή του έληξε. Ο άνθρωπος σώθηκε αλλά έχει σαλτάρει!

Ένας άλλος δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Ηταν βράδυ της Ανάστασης όταν μια αποκλειστική νοσοκόμα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μόλις γύρισε από τη λειτουργία της ανάστασης έβαλε μια λαμπάδα σε πλαστικό ποτήρι, το ακούμπησε στο κομοδίνο του ασθενούς (που ήταν διασωληνωμένος και ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη) και… έφυγε! Το πλαστικό ποτήρι πήρε φωτιά, η φωτιά μεταδόθηκε στα σεντόνια του κρεβατιού και στη φιάλη οξυγόνου, το δωμάτιο και οι διάδρομοι του νοσοκομείου αναπνευστικών νοσημάτων γέμισαν καπνούς, κι όταν κάποιοι έτρεξαν να σβήσουν τη φωτιά με τους πυροσβεστήρες, διαπίστωσαν ότι ήταν… προβληματικοί! Και ο ασθενής πέθανε! Θάνατος ασθενούς μέσα σε νοσοκομείο από τέτοιο αίτιο, είναι επιεικώς απαράδεκτος. Και δείχνει πόση ανευθυνότητα κουβαλάμε.

Υπάρχουν όμως και καλές ειδήσεις. Όπως αυτή της μακροζωίας που παρατηρείται στους κατοίκους της Ικαρίας, που σύμφωνα με έρευνα ξεπερνούν τα 90 χρόνια ζωής. Το καλύτερο είναι, όμως, ότι από αυτούς, το 75% εξακολουθεί να εργάζεται και το (ακόμη καλύτερο) οτι το 70% είναι σεξουαλικά ενεργοί!..

   

 

4 σχόλια:

  1. Χριστος Ανεστη,χρονια πολλα!Δυστυχως η επιστροφη στην καθημερινοτητα κρυβει παντα κακες ειδησεις,θλιβερο να χανει κανεις την ζωη του,επειδη καποιοι ειναι τελειως ανευθυνοι,αλλα στην Ελλαδα ζουμε,η στασιμοτητα παντου!Απο την αλλη μηπως πρεπει να μετακομισουμε στην Ικαρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. XΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΜΑΚΡΩΖΩΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΑΣΧΗΜΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά και καλώς σας βρήκα.
    Για να καταλάβω: η Ικαρία ενδείκνυται και για τους κουρασμένους; Γιατί ως γνωστόν για να είναι κανείς σεξουαλικά ενεργός, δε τον παίρνει να σέρνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη (λέμε τώρα) σε όλους... Καλώς ήλθατε. Η Ικαρία ενδείκνυται για τους γηγενείς της. Οχι για κουρασμένους πρωθυπουργούς (για παράδειγμα). Οι τελευταίοι μάλλον θα σούρνονται εσαεί...
    Σας χαιρετώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή