Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ

*Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή, έχει ορκιστεί πίστη στο ελληνικό Σύνταγμα, όπως και την υπεράσπιση της ελληνικής επικράτειας. Αν και ο τύπος αυτός δεν δίστασε να πει ότι η Θράκη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού έθνους, όχι μόνο δεν διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα… παζαρεύει για το κουκούλωμα της ιστορίας με κάποια «διορθωτική δήλωση» που θα τον κάνει να πέσει στα «μαλακά». Και μη μου πείτε ότι όλα γίνονται στο όνομα της «ελευθερίας της έκφρασης»… Γιατί πρόκειται για Ελληνα βουλευτή. Που ομολογεί ανοιχτά ότι υπηρετεί το τουρκικό έθνος και τα συμφέροντά του και υποτάσσεται στους νόμους και το Σύνταγμα του τουρκικού κράτους! Το ερώτημα είναι γιατί εξελέγη βουλευτής στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία;


*ΚΑΙ ΜΙΑ και ο λόγος για τους Τούρκους, τι σημαίνει άραγε «γκρίζα ζώνη»; Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο. Απλούστατα γιατί δεν αμφισβητεί τα σύνορά της! Το πρόβλημα το έχει η Τουρκία και θα πρέπει να ξαναδιαβάσει όλες τις Συνθήκες που έχει υπογράψει. Αν τις αμφισβητεί, ας το γνωστοποιήσει στους Διεθνείς Οργανισμούς.

*ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ακόμα να ξεκαθαριστεί το γιατί οι Ελληνες ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων θα πρέπει να συνοδεύονται από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού… Εκείνος ο βοσκός που μέχρι το 2002 πήγαινε στα Ιμια και τάιζε τα πρόβατά του, πού βρίσκεται τώρα; Γιατί δεν πάει; Αραγε μπορεί οποιοσδήποτε Ελληνας να πάει αυτή τη στιγμή στα Ιμια; Κι αν όχι, γιατί; Δεν είναι ελληνική επικράτεια;

*ΕΛΑΧΙΣΤΑ μας ενδιαφέρει η “ταρζανιά» του Σπ. Καρατζαφέρη (χώρια που το Πολεμικό Ναυτικό βεβαιώνει ότι ο συντάκτης που έστειλε δεν αποβιβάστηκε στα Ιμια, αλλά… αλλού), γιατί επρόκειτο απλώς για πυροτέχνημα εντυπωσιασμού των αναγνωστών της φυλλάδας του.
Αλλωστε προηγήθηκαν οι Τούρκοι πριν 13 χρόνια! Η «σχολή» Καρατζαφέρη είναι γνωστή…

*ΚΑΠΟΙΟΙ λένε ότι τμήμα της ελληνικής κυβέρνησης επιθυμεί τη δημιουργία κλίματος έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα δις που δόθηκαν για τους καινούργιους εξοπλισμούς στους εμπόρους όπλων που θησαυρίζουν.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, όμως, είναι η χάραξη μιας αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής. Οι Τούρκοι αμφισβητούν τα πάντα στο καθεστώς του Αιγαίου, από θάλασσα και αέρα. Αμφισβητήσεις που ξεκίνησαν από το 1973 (στη θάλασσα με την παραχώρηση στην τουρκική εταιρεία πετρελαίων δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης σε 27 περιοχές του ΒΑ και κεντρικού Αιγαίου) και το 1974 (από αέρος με την διεθνή αναγγελία (ΝΟΤΑΜ 714) με την οποία η Τουρκία καθόριζε νέα γραμμή ορίων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, από Λήμνο, Αη Στράτη, Αντίψαρα, Ανδρο, Μύκονο, Αμοργό, Αστυπάλαια και Κάρπαθο, δηλώνοντας ότι τα αεροπλάνα που θα διέσχιζαν τον χώρο της γραμμής αυτής και των ακτών της Μ. Ασίας έπρεπε να αναφέρονται στα FIR Κων/πολης ή Αγκυρας).
Τον Δεκέμβρη του 1995, ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο «προσάραξε» στα Ιμια. Και αντί να πάει μια ελληνική φορτηγίδα και να το ρυμουλκήσει, όπως ήταν το απόλυτα λογικό, πέρασαν εβδομάδες απραξίας που έδωσαν στην Τουρκία το δικαίωμα να ξεκινήσουν την ιστορία των διεκδικήσεων στο Αιγαίο, εγείροντας θέμα «γκρίζων ζωνών» και να καταλήξει σε φιάσκο και εξευτελισμό, αλλά και σε παρέμβαση των Αμερικάνων, που κατέληξαν στο υποτελές «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» του Σημίτη, μέσα στη Βουλή των Ελλήνων!
Από εκεί ξεκίνησαν οι απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Και δύο χρόνια αργότερα, Σημίτης και Πάγκαλος υπέγραψαν με την Ολμπράιτ και τον Τούρκο πρόεδρο Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη συμφωνία «περί αναγνώρισης τουρκικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο», που άνοιξε την όρεξη των Τούρκων!
Από το 1994-2006 ακολούθησε ένας ορυμαγδός εξοπλισμών με δις που δόθηκαν για αμφιλεγόμενα και υπερτιμολογημένα οπλικά συστήματα, με απευθείας αναθέσεις ή με σικέ διαγωνισμούς.
Όπως και να΄ χει το θέμα, τα Ιμια, εκτός από εθνικός χώρος, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Καλύμνίων μαζί και με άλλες βραχονησίδες, όποιος γουστάρει μπορεί να πάει εκεί και να υψώσει αν θέλει την ελληνική σημαία.
Και την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα για να κρατήσει στα μικρά νησιά (όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι), τους κατοίκους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου