Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ο "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ" ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

*Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ρουσόπουλου στην εφημερίδα «Real News» φαίνεται να ξεκαθαρίζει μόνο ένα πράγμα. Ότι θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής. Είπε ότι στις εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής αλλά όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές και άλλαξε το πολιτικό σκηνικό, ο Καραμανλής του ζήτησε να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο και να ξαναμπεί στο Επικρατείας για να συνεχίσει να είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η απάντηση ήρθε από τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Ν. Καραχάλιο (που έχουν παλαιότερη κόντρα), ο οποίος κάλεσε τον Θ. Ρουσόπουλο να δώσει πίσω στο κόμμα την έδρα μετά τη ζημιά που έκανε στην παράταξη. Οπως είπε «ο κ. Ρουσόπουλος θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να επιστρέψει μια έδρα την οποία έχει πάρει δύο φορές από έμμεση εκλογή του ψηφοδελτίου Επικρατείας». Και κατέληξε: «Εγώ δεν θα έλεγα να μη δοκιμαστεί στη λαϊκή ψήφο, αλλά προκειμένου να δείξει ότι έχει κατανοήσει βαθιά το πρόβλημα που δημιούργησε στην παράταξη, θα ήταν μια συμβολική κίνηση που θα βοηθούσε και εκείνον νομίζω». Ετσουξε, αλλά ο Θοδωρής δεν καταλαβαίνει από τέτοια…

*Ο ΠΡΩΗΝ υπουργός Επικρατείας, πάντως, ξεκαθάρισε στην συνέντευξή του ότι δεν είναι θρησκόληπτος αλλά είχε "πνευματικές ανησυχίες". Δεν γνώριζε τίποτα για το εύρος των ανταλλαγών στο Βατοπέδι, πράγμα που απεδείχθη από την Εξεταστική Επιτροπή. Τόνισε ότι ήταν ο εύκολος και προφανής στόχος διότι και θέση στο Μαξίμου είχε και επισκέπτης της Μονής υπήρξε από παλαιά. Στο ερώτημα αν ένα τέτοιο πρόγραμμα ανταλλαγών όπως αυτό στο Βατοπέδι μπορούσε να γίνει χωρίς συντονιστή, ο Ρουσόπουλος απάντησε ότι η Εξεταστική Επιτροπή τον δικαίωσε. Είπε ακόμα ότι κάποιους ενόχλησε το ότι ένας άνθρωπος χωρίς κομματική θητεία στο παρελθόν βρέθηκε επί οκτώ χρόνια δίπλα στον αρχηγό του κόμματος. Οσο για την περιουσία που απέκτησε, είπε ότι αυτή αποκτήθηκε έπειτα από 20 χρόνια δουλειάς στη δημοσιογραφία και άλλων 20 χρόνων από την σύζυγό του. Και το καλύτερο: "ο Καραμανλής τον οποίο ξέρω πολύ καλά, νοιάζεται περισσότερο και πάνω απ΄ όλα για την Παιδεία"… (γι αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε τρεις υπουργούς Παιδείας μέσα σε πέντε χρόνια).

*ΑΥΤΑ είπε ο Ρουσόπουλος, που προέρχεται από τον «αριστερό» χώρο. Ενας «αριστερός», με… πνευματικό. Αραγε τι διάολο εξομολογείτο στον πνευματικό του; Αφού ο ίδιος δεν είχε αμαρτίες. Ήταν ένας νομοταγής πολίτης – υπουργός.
Αυτό που υποπτεύομαι, είναι ότι εξομολογείτο για τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας που έδινε η κυβέρνηση, για την ανεργία, για την εκμετάλλευση των ανθρώπων, για όλους εκείνους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου