Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ


Ο μοναδικός εφησυχασμένος πολίτης (μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη) σ΄ αυτή τη χώρα...
Όσο δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, τόσο η εμπλοκή της παραδοξότητας της «κουκούλας» με το «ιδιώνυμο» του Καρατζαφέρη και μιας σειράς άλλων μέτρων που βρίσκονται επί θύραις, θα αποτελούν ομολογία αδυναμίας μιας ισχνής κυβέρνησης που προσπαθεί με ψεύδη να χειραγωγήσει μια κοινή γνώμη που έχει την εντύπωση ότι θα αποδεχθεί τελικά τις απαγορεύσεις που της ετοιμάζει…
Οι κουκουλοφόροι, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμοι σ΄ αυτή την κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό είναι αυταπόδεικτο, αφού χρόνια ολόκληρα τώρα ουδείς από αυτούς έχει συλληφθεί. Οι κουκουλοφόροι είναι χρήσιμοι γιατί αποτελούν τον δούρειο ίππο, το άλλοθι της κυβέρνησης. Η εφαρμογή των μέτρων που τεκταίνονται, δεν θα στραφεί κατά των κουκουλοφόρων, αλλά τελικά εναντίον όλων των υπολοίπων πολιτών.
Τι βλέπουμε; Μια σειρά μέτρων που, με αφορμή τους κουκουλοφόρους, θα καταλύσουν το άσυλο, θα ενσπείρουν τον φόβο στις ψυχές των πολιτών, θα απομακρύνουν κι άλλο τον κοινωνικό ρόλο της αστυνομίας και θα επιτείνουν την παραβατική συμπεριφορά των αστυνομικών φέρνοντάς τους ακόμα περισσότερο απέναντι στον πολίτη κι όχι δίπλα του όπως θα έπρεπε.
Η τυχόν εφαρμογή αυτεπάγγελτης δίωξης για «εξύβριση δημοσίων λειτουργών», νεκρανασταίνει τον ξεπερασμένο νόμο της «περιύβρισης αρχής».
Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη γιατί πιστεύει ότι οι χειρισμοί της δεν βρίσκονται σε δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα. Κι ακόμα, γιατί θέτει πλαστά διλήμματα του τύπου «ή είστε με τους κουκουλοφόρους ή με τον κόσμο» - ταυτίζοντας τον εαυτό της με τον κόσμο…
Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη διότι ο εκπρόσωπός της δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι αυτό που θέλει ο πολίτης είναι η ηρεμία του, όχι μόνο από τα σπασίματα κάποιων ηλιθίων, αλλά από την ανασφάλεια που η ίδια η κυβερνητική πολιτική της ρεμούλας και της λαμογιάς έχει δημιουργήσει στον κοινωνικό ιστό.
Η κυβέρνηση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη, επειδή άφησε τον Γιώργο Καρατζαφέρη να κομπάζει για την «αναγκαιότητα του ιδιώνυμου», επειδή ακόμα ετοιμάζει στους πολίτες της άγρια επιβολή καταστολής και προωθεί καθεστώς αλληλοχαφιεδισμού μέσω της «οργάνωσης των κατοίκων» και με στόχο –υποτίθεται- την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Είναι επικίνδυνη ακόμα, γιατί δεν είναι σε θέση να καταλάβει τις αντιρρήσεις του νομικού κόσμου και της Ένωσης Εισαγγελέων σ΄ αυτά που προωθεί και κυρίως γιατί δεν είναι σε θέση να κατανοήσει σε τι κατηφόρα έχει οδηγήσει τη χώρα, όπου ο μόνος πολίτης που αισθάνεται δικαιωμένος είναι ο… Γιώργος Καρατζαφέρης!
Τέλος είναι επικίνδυνη γιατί επιτρέπει σε ξένους πράκτορες να… φροντίζουν για την ασφάλειά μας, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και την χρήση καμερών – όλα για το «καλό» των πολιτών…
Μια τέτοια κυβέρνηση, είναι παντελώς άχρηστη για τον τόπο.

1 σχόλιο:

  1. Oups thimame ton karatzaferi me mia camera long time ago .... meta eyine politeftis (jocker) .... Ena LAMOYIO einai otan den katalaveneis ti simaia exei sto kotero tou.... kai otan o capetanios tou zhtaei daneika.
    Ax posa xerw. A kai kati allo what about adwnis parea me ton allon tou HXWP... Aaa re Davlos genairation...

    ΑπάντησηΔιαγραφή