Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

VOX POPULI, VOX DEI (: Φωνή λαού, οργή θεού)





Ο 68χρονος παιδεραστής Ελευθέριος Αναστασόπουλος, ηγούμενος της μονής Αγίας Σκέπης Κερατέας, που οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Αλλο ένα παράδειγμα προς αποφυγή, για το τι συνωστίζεται (και) στους κόλπους της εκκλησίας.




ΑΝ Η σεξουαλική παρενόχληση αποτελεί κατάπτυστη «πρακτική» εκβίασης για όλους όσοι την εξασκούν προκειμένου να «βγάλουν»… γκόμενα στη δουλειά τους (κάτι που δυστυχώς γίνεται κατά κόρον), σκεφτείτε πόσο χειρότερη περίπτωση είναι ένας παπάς – παιδεραστής, που ασελγεί εις βάρος ανηλίκων μοναχών με το ίδιο σκεπτικό! Και βεβαίως φέρνει στο προσκήνιο ένα πολύ σοβαρό θέμα, το αίσχος με τους ανήλικους δόκιμους στις μονές, που κάποτε πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Και να δει σοβαρά η εκκλησία πόσοι άλλοι τέτοιοι άρρωστοι τύποι κρύβονται στους κόλπους της.
Τελευταίο κρούσμα ήταν η περίπτωση του 68χρονου παιδεραστή – ηγούμενου της Μονής Αγίας Σκέπης Κερατέας Νήφωνα (κατά κόσμον Ελευθέριου Αναστασόπουλου). Που ήδη βρίσκεται στον Κορυδαλλό με την κατηγορία «κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ΄ εξακολούθηση από κληρικό με τον οποίο ο ανήλικος διατηρεί πνευματική σχέση» σε βαθμό κακουργήματος.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ στην όλη ιστορία είναι οι «αυθορμήτως προσελθέντες» μαυροφορεμένοι πιστοί (καμιά εκατοστή στον αριθμό) στα δικαστήρια της Ευελπίδων, που φώναζαν για σκευωρία. Ο,τι δηλαδή υποστήριζε και αυτός ο τύπος στην απολογία του…
Ένας 18χρονος αποφάσισε να μιλήσει και το κουβάρι ξετυλίχτηκε. Από το 1998 μέχρι πριν από δύο χρόνια, αυτός ο μπερμπάντης ασελγούσε στους ανήλικους μοναχούς – 17 συνολικά – απειλώντας τους να μη μιλήσουν. Την ίδια ώρα η γεροντεία της Μονής εξέδωσε δελτίο τύπου που υπογράφεται από 18 μοναχούς, ότι οι καταγγελίες είναι «αβάσιμες, ψευδείς και συκοφαντικές, προϊόν εκδικητικότητας ατόμων που απομακρύνθηκαν από την Ι.Μ. λόγω της κακής διαγωγής τους».
Τι έλεγε στα παιδιά αυτός ο αχρείος; Ότι για να πάρουν το χρίσμα, έπρεπε πρώτα να μυηθούν στη χριστιανική απάθεια, στην εγκράτεια δηλαδή απέναντι στους πειρασμούς. Κι ότι αν έλεγαν κάτι θα έχαναν το χρίσμα και θα υπήρχε Θεία τιμωρία!
Αυτός ο ελεεινός τύπος, όχι μόνο εκτόνωνε την ανωμαλία του στα ανήλικα αγόρια της μονής, αλλά είχε επεκταθεί και σε παιδιά περιοχών της δυτικής Αττικής που τα ξεμονάχιαζε για να τα… εξομολογήσει.
ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΠΑΣ
Το σιχαμένο αυτό άτομο είναι μεγαλοπαπάς - ιδιοκτήτης και διαχειριστής, εκτός από τη μονή Αγίας Σκέπης, στο μετόχι του Αιγάλεω (όπου φιλοξενείται το αντρικό ησυχαστήριο του Αγίου Δημητρίου) στο οποίο υπάρχουν κελιά μοναχών, ενώ υπο την εποπτεία του βρίσκεται ο ναός της Αγίας Μαρίνας στον Κορυδαλλό και μια ακόμα εκκλησία στη Σαλαμίνα. Δηλαδή μιλάμε για εκατομμύρια. Τον υπηρετούν δε τυφλά πλήθος ιερωμένων. Μέχρι το Νοέμβρη 1998 ο Αναστασόπουλος ήταν αρχιμανδρίτης και βρισκόταν στην υπακοή του σημερινού αρχιεπισκόπου μιας από τις πολλές παρατάξεις των ΓΟΧ (των λεγόμενων γνήσιων ορθόδοξων χριστιανών – αλήθεια, υπάρχουν και… ψευδεπίγραφοι;) με έδρα της την πλατεία Κάνιγγος. Και προοριζόταν για διάδοχος του 90χρονου σήμερα Χρυσοστόμου. Τότε ήταν που κάθισε στο εδώλιο της Ιεράς Συνόδου με τις κατηγορίες της «εξυβρίσεως, διαβολής, απειθαρχίας, τυρείας, φατρίας και αποτειχίσεως» από την Εκκλησία (σ.σ.: ο όρος τυρεία προέρχεται από το ρήμα τυρεύω που είναι συνώνυμο του «τυρβάζω» και του «κυκάω» που σημαίνει «παράγω μπέρδεμα, σύγχυση, αναταραχή» και κατ΄ επέκταση η οργανώμένη με σκληρούς δεσμούς σύνδεση στασιαζομένων προσώπων εναντίον του επισκόπου τους. Επίσης η λέξη αποτείχιση έχει εκκλησιαστική σημασία και σημαίνει την έξοδο κάποιου από ένα περιχαρακωμένο χώρο). Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Νήφων παρουσίαζε επεκτατικές διαθέσεις αποστασίας, προχωρούσε σε διαρπαγή ενοριών και τις ιδιοτικοποιούνταν. Μιλούσε με ανώτατους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής βάζοντας «πνευματικοπαίδια» του να μαζεύουν υπογραφές για να τον ανακηρύξουν νέο Αρχιεπίσκοπο των παλαιοημερολογιτών. Η ποινή που του επιβλήθηκε τότε ήταν η καθαίρεση και η απειλή του αναθεματισμού αν συνέχιζε τις ιερατικές πράξεις. Επειτα όμως από λίγο καιρό, προσχώρησε στις τάξεις του έτερου Αρχιεπισκόπου των παλαιομηρελογιτών Μακάριου Καβακίδη και χειροτονήθηκε από τον ίδιο «επίσκοπος Πειραιώς». Το 2006 τσακώθηκε με τον Καβακίδη και έφτιαξε το δικό του ανεξάρτητο «κρατίδιο» των εκατομμυρίων ευρώ, στους κόλπους των ΓΟΧ.
Μετά τη σύλληψή του, η Ιερά Σύνοδος των ΓΟΧ που τον είχε εκδιώξει το 1998 εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη θλίψη της για τον καθαιρεθέντα κληρικό που «ακολουθεί ίδιαν οδό». Ολη αυτή η ιστορία, δείχνει τη διάβρωση και της εκκλησίας, όχι ότι προσωπικά ενδιαφέρομαι για την εκκλησία –διότι δηλώνω άθρησκος- αλλά διότι αυτή ακριβώς η διάβρωση δείχνει την κατάπτωση στην οποία έχουμε περιέλθει. Και δεν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό», αλλά σχεδόν για κανόνα!
Όταν η κακοποίηση ανηλίκων, η παιδεραστία, ο παράνομος πλουτισμός, οι ίντριγκες και οι συνωμοσίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, τότε το πράγμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δηλαδή τύφλα να΄ χει «Το όνομα του Ρόδου», καθώς υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες που μιλούν για «μισογερμένες πόρτες, πίσω από τις οποίες κρυφοκοίταζαν μοναχοί που ηδονίζονταν από το θέαμα» και για «τσιλιαδόρους» για να μη γίνει γνωστή η όλη φάση…

6 σχόλια:

  1. Tha kaloperasei twra sto Koridallos Resort ;) F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. F: Αυτό είναι βέβαιο... Θα φάει καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Skroytzako μου, η όλη ιστορία είναι σαφώς εξοργιστική. Τιμωρία υπάρχει - για παράδειγμα ο Κορυδαλλός, γιατί εκεί ανήκει ο τύπος αυτός. Κι εκεί, θα... φάει καλά!
    Σε χαιρετώ. Νά΄σαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΩΡΕ ΘΑ ΦΑΕΙ ΑΝ ΘΑ ΦΑΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥ ΝΗΦΩΝ
    .2 ΑΝΑΒΟΛΗ Ο ΞΕΥΤΙΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή