Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Η Αθήνα φλέγεται. Και η Θεσσαλονίκη. Το κράτος καταλύθηκε. Κι όχι απο τους... οχτρούς. Σημασία δεν έχει τόσο το πλιάτσικο στα... gudjet' s διαφόρων μαγαζιών που τα έσπασαν οι κουκουλοφόροι, αλλά περισσότερη σημασία έχει η κατάλυση της δημοκρατίας.
Αυτοί που σπάνε και καίνε, είναι εκείνοι που υπέστησαν τους γελοίους νόμους που επέβαλε η παρούσα κυβέρνηση. Ο,τι τους σέρβιραν το βγάζουν εναντίον της δημοκρατίας "μας".
Η βία φέρνει βία. Αυτό είναι γεγονός. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου αποτέλεσε την αφορμή που έβγαλε στην επιφάνεια τα χρόνια προβλήματα της παιδείας, και της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οτι με αφορμή την άνανδρη δολοφονία είδαμε κάτι που αρκετά χρόνια δεν είχαμε δει σε αυτή την έκταση τουλάχιστον: κάποιοι άφησαν τους καναπέδες και βγήκαν στους δρόμους. Και μάλιστα έξω απο τον "άβατον" των Εξαρχείων. Και επεκτάθηκαν σε μεγάλη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Οι φοιτητές δεν εκτονώνονται απλώς. Μια σειρά γεγονότων, η άκρατη κυβερνητική ηλιθιότητα, τους οδηγούν στην βια που όλοι βλέπουμε αυτές τις ώρες. Η αγωνία για το μέλλον προεξάρχει.
Και η κυβέρνηση το... ξύνει. Διαβουλεύεται! Χωρίς -από το περασμένο Σάββατο ήδη- να έχει πάρει κάποια μέτρα. Χωρίς να έχει κάνει σοβαρή εκτίμηση και να διαβλέψει την κατάσταση. Μια τέτοια κυβέρνηση, ένα τέτοιο κράτος, ανύπαρκτα δηλαδή, δεν αξίζει σε μια χώρα σαν τη δική μας. Για την ακρίβεια δεν αξίζει σε καμία χώρα...
Οι μόνοι που φαίνεται να βρίσκονται σε πραγματική ετοιμότητα, είναι οι πυροσβέστες. Ισως γιατί είναι περισσότερο "μάχιμοι" απο τους αστυνομικούς.
Ο Παυλόπουλος έκανε δηλώσεις απο το Μαξίμου και είπε οτι "η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή την κατάσταση". Ακόμη, ο γελοίος, τόλμησε να πει οτι η κυβέρνηση θα προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών. Αλήθεια; Τώρα που ήδη έχουν γίνει όλα μπάχαλα;
"Η αστυνομία είναι παρούσα για να αντιμετωπίσουν όλους εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευθούν το γεγονός του θανάτου ενός παιδιού".
ΤΟΣΟ γελοίος είναι ο άνθρωπος. ΤΟΣΟ γελοία είναι αυτή η κυβέρνηση.
Αύριο θα γίνει η κηδεία του 15χρονου. Οι γονείς του θα θάψουν το παιδί τους. Πάει και τελείωσε.
Και σύντομα, κάποιοι πολίτες θα αρχίσουν να μετρούν τις πληγές τους και τα αποκαϊδια των περιουσιών τους.
Ας ερωτηθούν οι πάντες απο πού πηγάζουν όλα αυτά. Τι φταίει; Μόνον οι κουκουλοφόροι; Που "έχουν τους δικούς τους λόγους" (λόγους που φαίνεται οτι γνωρίζει μόνον ο Παυλόπουλος). Και ας σοβαρευτούν. Να κοιτάξουν πού οδηγούν αυτόν τον τόπο. Οχι οι κουκουλοφόροι, αλλά αυτοί που κόπτονται για την δημοκρατία και αποτελούν τους εκπροσώπους της. Είναι αστείο να μιλά η κυβέρνηση για "σχέδια" και για ενδεχόμενες "ασύμμετρες απειλές", για "συνωμοσίες" και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες, προσπαθώντας να καλύψει τη δική της ανασφάλεια και το πόσο λίγοι τελικά είναι...
Ακαδημίας, Σταδίου, Σκουφά, υπέστησαν το πλιάτσικο και τη λεηλασία στα καταστήματα που υπήρχαν εκεί. Αλλοδαποί, ντόπιοι, πρεζόνια, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν το δικό τους "ντου" στα μαγαζιά.
Ερημη Ελλάδα. Ερημη - στην κυριολεξία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου