Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΚΕΤΟ


Η συνέντευξη Καραμανλή στο MEGA ήταν περισσότερο απογοητευτική από όσο αναμενόταν. Η σαφής ηττοπάθεια και η πλήρης άγνοια των αποτελεσμάτων της οικονομικής του πολιτικής, έδειξαν ότι ο ίδιος έχει… προαποφασίσει την ήττα του, και προκάλεσε αμηχανία σε πολλά στελέχη της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός έμοιαζε να αγνοεί ότι η πολιτική του ευνόησε τους ιδιοκτήτες ακριβών σπιτιών και επιβάρυνε φορολογικά μεγάλες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων. Κάλυψε τον θείο του Αχιλλέα Καραμανλή που κατεβαίνει υποψήφιος στις Σέρρες, ενώ αποδοκίμασε σχεδόν ανοιχτά τον «εξάδελφο» Μιχάλη Λιάπη. Επέμεινε δε, ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής των τελευταίων πεντέμιση χρόνων – έστω και αν παραδέχθηκε «λάθη, αδυναμίες και καθυστερήσεις».
Ο Κ. Καραμανλής έχει αντιληφθεί πολύ καλά ότι βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας μεγάλης ήττας. Και φρόντισε να τονίσει ότι δεν θα παραιτηθεί ακόμα και μετά την ήττα («θα είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε), εφόσον βεβαίως «τον θέλει ο κόσμος της παράταξης», πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται να προχωρήσει σε συνέδριο μετά τις εκλογές.
Την ίδια ώρα, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν ήδη να επιδεικνύουν αλαζονεία, μοιράζοντας… θέσεις στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εμφανιζόμενοι περίπου σαν να είναι ήδη κυβέρνηση. Ο Γ. Παπανδρέου είναι ενοχλημένος από αυτή την κατάσταση, σε σημείο που τον ανάγκασε να προχωρήσει σε αυστηρή προειδοποίηση προς όλα αυτά τα στελέχη με την συγκεκριμένη συμπεριφορά. «Οσοι ράβουν κοστούμια να ξέρουν ότι θα τους μείνουν στην ντουλάπα», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας και της οικονομίας από την κρίση. Οι κύριοι άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι πέντε: α) η δυναμική εξωτερική πολιτική που θα ξανακάνει την Ελλάδα δυνατή στα Βαλκάνια και στον κόσμο με αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας δίκαια, β) η δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους τους πολίτες, γ) η νέα αναδιανομή του πλούτου μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, δ) η οικοδόμηση του κράτους υπέρ των πολιτών και ε) η πράσινη ανάπτυξη αφού το σημερινό οικονομικό μοντέλο έχει φτάσει στα όριά του.
Αυτό, πάντως, που αποκομίζει ο πολίτης απ΄ όλα αυτά, είναι η αίσθηση ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κουβαλούν τις ίδιες καταβολές και πολιτικές και συμπεριφέρονται με τον ίδιο αλαζονικό τρόπο μπροστά στην προοπτική της εξουσίας.

3 σχόλια:

  1. Θέλω να πιστεύω ότι, πράγματι θα είναι καλή η μέρα μας μετά τις εκλογές...
    Αν σκονιστούν τα κουστούμια στη ντουλάπα και αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του,(κυβέρνηση/πολίτες), μπορεί εκτός από την καλή μέρα,να γίνει όμορφη και ανθρώπινη η ζωή μας!
    Πάντως, αυτοί που αποκαλούσαν "Γιωργάκη", το Γιώργο Παπανδρέου, θα χρειαστεί να το ξανασκεφτούν...οι εξελίξεις ήδη, τους έχουν διαψεύσει!
    Καλησπέρα, Αθηναίε πολίτη, με την πολύ καλή γραφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή